Дерби с по-особен заряд предлага поредният 9-и кръг на третия ешелон. За пръв път на ниво “В” група се срещат “Локомотив” (ГО) и “Спарта” (Самоводене). С настоящия президент на “спартанския” клуб Петър Христов е свързан най-силният период на “Локомотив” в елита през 90-те години.
Мачът е в неделя от 16 ч. и е поверен на плевенския рефер Ивайло Лазаров с помощници Г. Славов и А. Николов. “За мен това е по-особен мач – срещу отбор, който е означавал много за мен. Желанието ми е да покажа, че професионализмът не е угаснал в нас. За мен победата е задължителна, надявам се момчетата от “Спарта” да са го осъзнали, да покажат, че има колектив и да вземат трите точки”, заяви изп. директор на клуба Димитър Манолов.
Кадрови проблеми има в тима от Самоводене преди дербито. “Стойчо Иванов е с проблем в коляното и е под въпрос. Светльо Станчев пък е с възпалено сухожилие. Надявам се да се възстанови, но и на двамата участието не е сигурно. Нямаме вариант да не играем за победа”, заяви треньорът на “Спарта” Борислав Евтимов, чийто тим е без загуба вече 6 срещи.
Домакините от “Локомотив” обаче също са амбицирани за дербито. Отборът няма загуба вече 4 мача.