Съставът на “Спарта” (Самоводене) влезе в основната схема на турнира за купата на България. Възпитаниците на треньора Борислав Евтимов преодоляха квалификациите в областта и зоната, като накрая днес трябваше да играят зонов финал срещу “Янтра” (Габрово). Оказа се обаче, че и двата тима се класират в основната фаза на турнира. Тъй като двете “Б” групи тази година са съставени от по 12 отбора, в първия кръг участват 24. Към тях ще се присъединят осем аматьорски, т.е. по два от всяка зона.

Първият кръг от основната схема е на 27 октомври, а жребият ще се тегли седмица по-рано. По регламент ако “Спарта” (Самоводене) се падне срещу професионален отбор, ще домакинства задължително, а ако двойката е от два аматьорски тима, се тегли жребий за домакинството. 16-те състава, които продължават напред, се изправят заедно с тези от елитната “А” група.

От клуба вече обявиха, че ще акцентират на участието си в турнира за купата на България, като амбициите им са да доведат на стадион “Ивайло” силен елитен отбор и да превърнат мача в празник за великотърновските фенове. “Спарта” може да затрудни и отбори от “А” група, стига да си повярва. Надявам се да докажем това в турнира за купата”, заяви Димитър Манолов.

На този етап – на 27 октомври, ще се включи и съставът на “Етър” (В. Търново).

Представители на Югоизточна България пък станаха отборите на “Созопол” и “Димитровград”, които спечелиха двете квоти. Созополци ще играят в Царево, а димитровградчани ще си домакинстват на стадион “Миньор” в Димитровград.

В Югозападна България днес играят “Рилски спортист” и “Оборище” (Панагюрище), а победителят среща “Стрела” (Доброславци). Другият отбор от този регион ще бъде определен от победителите в областите Благоевград, Перник и Кюстендил.

На Североизток тимът на “Тополите”, който всъщност е издържаният от феновете “Спартак” (Варна) чака съперника си измежду отборите на “Шабла” и “Септември” (Тервел), които играят днес.

Тагове: