Най-добрите състезатели от водещи нации като Франция, Великобритания, Германия, Италия, Русия, Швейцария ще стартират в кръга от Европейската младежка купа във Велико Търново. Състезанието в дисциплината трудност ще се проведе на 2 и 3 октомври в ДКС “Васил Левски”.

120 състезатели от 16 нации са подали заявки за участие, съобщи треньорът на младежите ни Милен Видиновски. Всички лидери в отделните възрастови групи на европейската купа са потвърдили участието си в старата столица.

Българският отбор ще бъде представен от 8 участници, като 7 от тях са от региона. АК “Трапезица – 1957” ще разчита на Божидар Любенов, Мартин Мороз, Юлия Керемедчиева, Гергана Атанасова, Кристина Ценева, Владислав Ангелов и Стефан Колев.

“Конкуренцията е изключителна. Всички водещи състезатели са тук и за нас ще бъде успех всяко участие на финал”, сподели очакванията си Милен Видиновски.

Официалното откриване на състезанието е в събота от 13.30 часа, като в този ден ще се проведат и две квалификации, първата от тях е от 10 ч. Финалите, в които ще участват десетте състезатели с най-силни резултати, са в неделя от 10 часа. Призьорите ще получат купи, медали и предметни награди (екипировка, хватки и др.) осигурени от спонсорите на проявата. Община Велико Търново е осигурила залата, както и охрана и медицинско обслужване. Главен съдия е Валери Баровски, а главен съдия откривател е Калин Гърбов.