Точно в 17 ч. новият старши треньор на „Етър” Велин Кефалов изведе футболистите на първа тренировка, която започна във фитнеса.  Преди това той и новият изпълнителен шеф Димитър Манолов бяха представени на отбора от прокуриста на клуба Стефан Атанасов.

Вече стана ясно първото име от щаба на Кефалов – Марин Стефанов. Той ще бъде един от помощниците му, като ще наблюдава мачовете на съперниците, ще помага с информация от школата и т.н. Велин Кефалов ще има още един помощник и треньор на вратарите, които ще обяви утре следобяд.

На стадиона бе и целият досегашен спортно-технически щаб на „виолетовите” – Иво Балъков и треньорския му екип. „Работих за „Етър” на доброволни начала, без договор. Наясно съм, че когато нещата не вървят промяна е необходима, но трябва да се отдаде дължимото на досегашния треньорски екип. Готов съм да помагам и занапред, ако някой потърси помощта ми”, коментира Иво Балъков.

Николай Арнаудов заяви, че ще почива до Нова година, тъй като договорът му изтича тогава, а трансферният период е декември-януари. „Целта, която ни поставиха преди две години, 5-о място, бе постигната. Миналата есен след 7-ия кръг пак бяхме на сегашната ни позиция, но тръгнахме нагоре. Смятам, че надскочихме очакванията с това представяне и те станаха много големи, което тежеше на футболистите. Шансът също не бе на наша страна, изпускахме доста голови положения, личеше притеснение. Такава е треньорската професия, пожелах успех на новия екип в клуба”, каза пред журналистите Арнаудов.

Политика на „твърда ръка” бе първото, което обеща новият старши треньор Велин Кефалов. „Винаги е имало необходимата дистанция между мен и играчите, но сега ще има и точни и ясни правила, които трябва да се спазват. На имена няма да робувам. Този път ще има политика на „твърда ръка”, която сега в лицето на Димитър Манолов и с моя помощ ще се получи”, каза Кефалов.

Той призна, че винаги е било предизвикателство да води „Етър”. „През тези 20 месеца, в които не бях на стадион „Ивайло”, за мен се промениха много неща като израстване. Много неща, които видях при Ангел Червенков, мога да приложа тук. Разбира се, не всичко, но много от тях съм убеден, че ще станат. Гледах последните три мача, не познавам половината от отбора. Утре ще се видя с Балъков и Арнаудов и ще поговорим за тях като качества и характери”, заяви новият наставник.

Другото, което той връща като начин на работа, са режимите преди мачовете. „Задължително ще има режим преди срещите, а когато има мачове в сряда за купата – режим ще има и преди и след двубоите. Що се отнася до целите – човек винаги има цели. Моите са повишаване на качеството на играта, за да има повече резултати”, завърши Велин Кефалов.

Тагове: