Първа победа на чужд терен ще гони “Спарта” (Самоводене) във “В” група днес, когато гостува на “Гигант” (Белене). Мачът е от 17 ч., главен съдия Бойчо Бочев от Враца. “Ще дадем всичко от себе си, за да излезем победители. Леки травми лекуваха Краси Гавазов и Светослав Караиванов, но се надявам до срещата да отшумят и двамата да вземат участие. Надявам се футболистите да бъдат по-концентрирани както при създадените голови положения, така и при статичните положения пред нашата врата”, заяви старши треньорът Борислав Евтимов.

Схемата за този мач ще е различна, призна наставникът. Ще се заложи на повече хора в средата на терена, ще се търси пресиране и прекъсване на атаките на “Гигант” още в тяхната половина. С 24 футболисти разполага в момента “Спарта”, от тях 18 ще попаднат в групата за мача. В отбора вече е и Мартин Младенов, той ще бъде използван до една-две седмици, когато навлезе в оптимална форма.

В “Спарта” все още обмислят на кой турнир да акцентират – за купата на България или за Купата на АФЛ, но ще участват и в двата. Идеята е, ако могат, да влязат в основната схема и да доведат на “Ивайло” някой от грандовете на родния футбол. В турнира за АФЛ пък “Спарта” директно се класира напред, тъй като “Изгрев” (Царавец) няма да може да се яви на мача. Така на 15 септември ще има дългоочаквано дерби “Спарта” – “Локо” (ГО), ако горнооряховци отстранят “Чумерна”.

“Имахме разбор след мача с дряновци, разговарях с някои футболисти и им поставих изискванията си за поведението им на тренировки и мачове. В Белене ще ни е трудно, но отиваме за победа”, сподели изп. директор Димитър Манолов. Той отново благодари на “Етър” за това, че двата клуба работят взаимно и правят спаринги през седмицата, както и благодари на публиката и специално на агитката, внесла атмосфера на мача с “Локо” (Др).

“В Белене винаги играят здраво, но ще бъдем крайно мотивирани да се докажем. Млад отбор сме, но съм убеден, че възможностите ни са много по-големи от показаното досега”, коментира пом.-треньорът Димитър Георгиев. В “Спарта” вече има треньор на вратарите – Станимир Стоянов, който ще работи с всички възрасти.

Другите два отбора от нашия регион също са гости. “Локо” (ГО) играе в Козлодуй (рефер е Красимир Ангелов от В. Търново), а свищовският “Академик” гостува в Никопол (съдия Павел Мичев от Габрово). Всички срещи са в неделя от 17 часа.

Тагове: