"Спартанците" допуснаха два безответни гола в Козлодуй.

„Спарта“ (Самоводене) отстъпи с 2:0 на „Ботев“ (Козлодуй), но  „спартанците“ могат само да съжаляват за допуснатата загуба.

Играчите на Борислав Евтимов загубиха мач, който можеше и да спечелят, ако не бяха пропуските пред вратата на домакините. Треньорът бе направил доста промени в сравнение с първия мач и като титуляри започнаха Атанас Евтимов и Мирослав Кондов, а в атака дебютира Иван Златков. Още в 5-ата минута Светослав Караиванов излезе сам срещу вратаря на „Ботев“, но би в него. След още толкова игра Иван Златков бе подкосен, но реферът даде само жълт картон на защитника, който след почивката си позволи и още един фаул срещу Ивелин Момчилов.

Домакините от „Ботев“ атакуваха, но залагаха предимно на далечни изстрели и центрирания пред Русев, с които защитата се справяше с лекота. В състава им вече е и познатият в нашия регион защитник Пламен Нотев Панайотов. След почивката „Спарта“ отново стигна пръв до чисто положение – Стойчо Иванов пресече в средата една топка и пусна на Иван Златков, който го изведе, но ударът на Иванов попадна в тялото на защитник.

В 56-ата минута след центриране от фаул отстрани на пеналта топката попадна у Румен Босилков, който я отклони във вратата за 1:0. Както и в първата си среща, „спартанците“ допуснаха след 4-5 минути и втори гол. Той падна по идентичен начин – след центриране от свободен удар отстрани и този път в пеналта Николай Ганчев се оказа най-находчив, като отблизо прати топката в мрежата – 2:0.

Гостите не се примириха и заиграха по-освободено, като до края на мача имаха няколко много добри положения, всяко едно от които можеше да даде нов развой на мача. Влезлият в игра Ивайло Иванов направи двойно подаване с Евтимов, който центрира успоредно на голлинията и там трима футболисти на „Спарта“ се разминаха с топката.

Отново Ивайло Иванов отляво центрира и намиращият се на задна греда Светослав Караиванов пропусна да вкара. Красимир Гавазов после предприе един от типичните си рейдове, намери влезлия като резерва Ивелин Борисов, който пусна към Караиванов, но нападателят от десетина метра се забави и ударът му излезе в аут.

В следващия кръг „спартанците“ посрещат „Локомотив“ (Дряново), мачът е в неделя от 18.00 ч. на стадион „Ивайло“. И надеждите са да зарадват публиката си с първите голове и първата победа.

Останалите резултати от кръга и класирането можете да видите ТУК.

„Спарта“: Р. Русев, Панайотов, Кондов, Ст. Иванов, Д. Георгиев (58 Ив. Иванов), Момчилов (62 Л. Русев), Д. Димитров, Евтимов, Кр. Гавазов, Златков (74 Борисов), Караиванов.

Тагове: