Антон Попов (вляво) даде пояснения за бъдещия сезон в "Б" групите.

Пълен жребий за третата фаза в предстоящото първенство на „Б” група ще разпредели отборите на нови двойки, съобщи днес специално за „Велико Търново спорт” Антон Попов – директор на първенствата и турнирите в БФС. Той бе във Велико Търново за заседанието на Зоналния съвет на БФС с аматьорските клубове, а след срещата отговори на въпросите ни, свързани с регламента в „Б” група.

Както е известно, Изпълкомът на БФС реши да останат две групи – Източна и Западна, с по 12 отбора, като те ще играят по три пъти помежду си. Така в първата и втората фаза ще се изиграят общо 22 кръга при разменени домакинства, а напролет предстои и трета фаза от още 11 мача.

Жребият за тази фаза ще се тегли след 22-ия кръг и ще бъде пълен, т.е. няма да облагодетелства определени отбори съобразно класирането, съобщи Антон Попов. Той призна, че някои от отборите ще имат по 6 домакинства, а други – по 5.

Втората фаза ще започне още есента и от нея ще се изиграят пет или шест кръга, така мачовете от сезона ще бъдат преполовени. Програмата и за „А”, и за двете „Б” групи вече е готова и ще бъде обявена след около седмица, като забавянето е заради телевизионните излъчвания.

Почти сигурно е, че от следващия сезон ще се премине към единна „Б” група от 20 отбора, тъй като БФС едва събра и сега 24 тима за две групи, като два клуба от Източната очевидно до последно бяха под въпрос.

След края на официалната среща стана ясно, че Антон Попов всъщност е горнооряховчанин. Директорът на първенствата и турнирите, който работи в БФС от 1988 г. досега само с 4-годишно прекъсване, когато бе главен секретар на ДАМС, е роден през 1957 г. в Горна Оряховица и е живял там до първи клас. Антон Попов поясни, че е внук на адвоката на банкера Атанас Буров – Михаил Бошнаков.

Тагове: