Футболист на ЦСКА се присъедини към подготовката на „Етър” и взе участие вече в два мача. 21-годишният десен халф Джихат Кямил е на проби при „виолетовите”. Той е юноша на столичния тим и е сочен като един от „бисерите на школата” в ЦСКА, но там е трябвало да се конкурира с играчи като Тодор Янчев и Светльо Петров и миналото лято бе преотстъпен на „Волов” (Шумен).

“В тази ситуация няма как да се наложа в ЦСКА, за мен е по-добре да играя редовно”, заяви за “Велико Търново спорт” халфът. Джихат Кямил е роден на 4 август 1989 г. Засега той остави добри впечатления с играта си срещу „Интер” (Баку) и „Любимец”.

Той ще тренира с „Етър” и ще играе в контролите до края на следващата седмица, когато ще се прецени за привличането му, съобщи Иво Балъков. Ако бъде привлечен, Кямил няма да е преотстъпен, а „Етър” ще се сдобие с правата му.

Нападателят Тихомир Кънев, който вкара вече три гола в контролите, пропусна днешния мач с „Любимец” поради контузия. Кънев има рана на палеца на крака, но травмата няма да го извади задълго от строя.

„Етър” търси още един нападател с по-маневрен тип игра, по-различен от този на тараните Аврионов, Кушев и Кънев.

Тагове: