Световното първенство по футбол навлиза във все по-решителна фаза, а същото важи и за нашия мини-Мондиал. Половината ни участници вече отпаднаха и останаха осем души, които ще определят кой е истинският майстор на прогнозите. Те са разпределени в четири двойки, като победителите във всяка се класират за полуфиналите.

Точкуването е както досега, а ако се получи равенство, ще се гледа кой е бил по-точен в допълнителната прогноза – за минутата на първия гол. Ако и там има равенство, се класира този, който е събрал повече точки в груповата фаза и осминафиналите.

Първи четвъртфинал: Ивелин Младенов – Михаил Аврионов

Бивш и настоящ футболист, радвали футболните фенове във Велико Търново, ще се борят за класиране напред. Ибото завърши първи и в предварителната, и в осминафиналната си група, докато Мишо засега не е успявал да бъде на върха. Това обаче не му попречи да достигне до четвъртфиналите. Любопитното е, че двамата дадоха еднакви прогнози, така че тук ще важи допълнителният критерий…

Ивелин Младенов – треньор на детския отбор на ФК „Етър”


Холандия – Бразилия 1:2 (минута на първия гол: 15)


Михаил Аврионов – състезател на „Етър 1924”


Холандия – Бразилия 1:2 (минута на първия гол: 25)

Втори четвъртфинал: Гергана Цанкова – Павлин Костадинов

В най-екзотичната двойка един срещу друг се изправят футболистка и хокеист. Гери разбива мъжете до момента, правейки по-добри прогнози от тях и в първата група, и в осминафиналите. Павлин има по-скромна успеваемост, но тя му е напълно достатъчна засега.

Гергана Цанкова – състезател и капитан на ЖФК „Болярки”


Уругвай – Гана 2:1 (минута на първия гол: 40)


Павлин Костадинов – състезател и президент на хокеен клуб „Калоян”


Уругвай – Гана 1:1 (минута на първия гол: 20)

Днешните победители ще се изправят един срещу друг в първия полуфинал. Утре са останалите две четвъртфинални двойки: Николай Арнаудов – Иван Ангелов и Стефан Атанасов – Венелин Русанов.

Читателите на „Велико Търново спорт” също ще могат да се включат в играта. Очаквайте скоро подробности!

Тагове: