Трима състезатели на „Локомотив-96” ще участват на 20 юбилейно европейско първенство по канадска борба в Москва. България ще бъде представена от общо 11 участника във възрастовите групи мъже, юноши и инвалиди. За първи път няма да имаме представители при жените, както и при ветераните.

При юношите надеждите ни за медал са свързани с европейския вицешампион Пламен Димитров, който се пуска на лява и дясна ръка в категория до 70 кг. Втори на сцената от горнооряховските състезатели ще се появи Марин Пейчев, който ще се опита да намери място сред призьорите при хората с увреждания в кат. 75 кг.

Световният и европейски първенец Стоян Големанов ще има почти непосилната задача да се справи с украинския терминатор Бабаев при мъжете в кат. до 90 кг. В тази категория трябваше да участва и намиращият се в отлична форма Красимир Костадинов от Тутракан, но в последния момент бе взето решение той да стартира в кат. до 100 кг. На 2 и 3 юни са състезанията за юноши и хора с увреждания, на 4 и 5 юни – мъже и жени.