България подпечата визата си за европейското футболно първенство за железничари догодина във Франция. Във финалния мач в петия ден на квалификациите момчетата на Петър Кръстев победиха отбора на Словакия с 4:0. С основен принос за победата бе Радослав Ковачев, който вкара 3 гола във вратата на противниковия отбор и с общо 5 гола в четирите срещи стана топреализатор на българския национален железничарски отбор. В състава бяха и няколко бивши етърци, сред които Свилен Василев, Стефан Бакърджиев и др.

Българите доказаха, че са най-добрите на тази квалификация със своите 3 победи и едно равенство, както и с това, че успяха да опазят вратата си суха и в четирите мача благодарение на отличните изяви на вратаря Асен Борисов.

Във втората среща за деня Германия надделя над Белгия с 3:1 и стана втория отбор, който се класира за финалите на европейското железничарско първенство.

Организаторите на турнира от USIC и БДЖ благодариха на генералния директор на к.к. „Албена” Красимир Станев за чудесните условия, които им бяха предоставени и за съорганизацията от страна на Боян Атанасов и Деси Календжиева – мениджъри на  сектор „Спорт” на курортния комплекс.

На 29 май Дряново ще посрещне официално представителния отбор на БДЖ – „Локомотив” Дряново в Парк-хотел „Дряново” с тържествена вечеря, осигурена от президента на клуба Георги Вълев. След това отбора и ръководството се пренасят на парти в клуб „Фантастико” с виниловите рицари DJ Теди Джорджо и DJ Marti G. Националите ще се забавляват с диско хитовете от 80-те и 90-те години, а в по-късните часове  – с балканския микс на DJ Теди Джорджо.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА

1          България        15:0     10

2          Германия       15:4     9

3          Словакия       10:8     6

4          Белгия          6:7       4

5          Норвегия       0:27     0