Във футболен празник за Лесичери се превърна гостуването на ветераните на славния ЦСКА за приятелски мач срещу домакините от местния ЦеСеКа (Лесичери) ­ единственият клуб в страната, който носи името на своя по-голям побратим от столицата.

Още при влизането ни на стадиона ни смайва празничната атмосфера. Стекло се е почти цялото село ­ по трибуните има над 500 зрители, навсякъде са окачени червени и бели балони. По уредбата гърми химнът на ЦСКА “Сърца червени”. Двубоят между двата тима занапред ще стане ежегоден, обясняват главните организатори Христо Цилиндров, Сергей Фидин и Георги Трендафилов. Теренът е страхотно поддържан, на съблекалните могат да завидят много отбори от “В” група. Във фоайето е окачен червен екип с десетки календари на ЦСКА, снимки, автографи


Пристигат и гостите от столицата. Личен проблем е спрял Димитър Пенев, но от автобуса слизат легенди като Георги Денев, Ради Здравков, Емил Димитров, Костадин Янчев, Методи Деянов, Кирил Качаманов, Христо Марашлиев, Антон Димитров

В тима на домакините личат все имена на доказани играчи ­ не само в региона, но и в страната: Ангел Минчев, Левент Гавазов, Ивелин Младенов, Генчо Генчев, Петър Андреев, Петьо Ламбов, Стефан Ченешков, Николай Манолов, Георги Трендафилов, Сергей Фидин, Христо Цилиндров


Двата тима излизат на терена под звуците на “ЦСКА ­ шампион”, към трибуните са изстреляни пет топки. Който ги хване, ще може да почивката да пробва да вкара гол от центъра с удар по въздуха. Наградата е знакова: каса бира за всеки успял.

Реферът Йордан Дурчев дава начален сигнал и започва яка битка. Килограмите са малко отгоре, но майсторите са си майстори, а и желание има повече от достатъчно. В 10-ата минута ЦСКА (София) повежда след удар в гредата на Марашлиев и добавка на Антон Димитров. Това амбицира централният нападател на лесичерци Христо Цилиндров, който избягва да се изтегля при засадите, а реферите странно не реагират. Цилиндров изравнява, а веднага след това прави и 2:1 за ЦеСеКа. После се връща чак в своето наказателно поле, където играе с ръка и реферът Дурчев отсъжда дузпа, която Методи Деянов превръща в 2:2. Отлично пази Ченешков зад вещо действащите Ангел Минчев и Гавазов.

А след това руква дъжд. Оптимистите (“сигурно е на облак”) не познават ­ колкото повече време минава, толкова повече се усилва и става потоп. Публиката търси сушинка, но не и вживелите се в мача играчи на двата тима. Да не би да са пътували от София, за да играят само 20 минути Деянов вкарва за 2:3, но Ивелин Младенов засича пас отдясно и изравнява.

Ако имаше каса бира и за най-красив гол, щеше да я спечели Ради Здравков. Техничният халф се откъсва и с майсторска парабола прехвърля вратаря ­ 3:4.

Най-лекият на терена и запазил формата си се оказва Мето Деянов, който нанизва нови два гола ­ 3:6. После обаче от проливния дъжд се възползва реферът Й. Дурчев, който внезапно отнема топката от краката на играч на ЦСКА, напредва и извежда в коридор Христо Цилиндров за неговия хеттрик.

При 4:6 двата тима решават най-после да спрат и да продължат с трето полувреме на масите в центъра на селото. Има върху какво да правят разбора ­ домакините са приготвили пет агнета, 20 литра ракия и 100 литра червено и бяло вино Сред гостите са и екстреньорът на “Литекс” Ферарио Спасов, кметът на Павликени Ангел Генов и др., има изпълнения и на певчески състав. От столичния ЦСКА подаряват на лесичерци червен екип, топка и специално изработен за мача флаг. После разборът продължава, а срещата със сигурност ще стане ежегодна

ЦеСеКА: Ст. Ченешков, П. Андреев, А. Минчев, Н. Манолов, Л. Гавазов, Г. Генчев, С. Фидин, Г. Трендафилов, Хр. Цилиндров, П. Ламбов, Ив. Младенов (А. Папудов, Кр. Михайлов, Тих. Тодоров, А. Ненов, Сл. Илиев, А. Вангелов, Кр. Панайотов).

ЦСКА: Ем. Бучински, Ем. Димитров, М. Томанов, К. Качаманов, Р. Здравков, К. Янчев, М. Деянов, Г. Денев, А. Димитров, Хр. Марашлиев, Л. Любенов (Й. Йорданов, Ю. Паунов, Б. Костадинов, К. Иванов, В. Микулаш, А. Рангелов, Р. Сергиев).