Футболистите на “Локомотив” (ГО) отново разочароваха своите привърженици, след като записаха седми пореден мач без победа. Този път “железничарите” завършиха 1:1 в областното дерби с “Академик” (Свищов), въпреки че след първото полувреме имаха преднина.

Ради Стайков откри резултата на стадиона в Бяла в 16-ата минута, след като получи пас от дълбочина и отправи хубав удар. В 22-ата минута Дюлгеров от гостите пропусна да изравни на празна врата, а отново той след неразчетено излизане на Петков стриля на метър над гредата. Така при 1:0 за “Локомотив” дойде почивката. Само две минути след нея обаче Красен Каравелов изравни с мощен удар от въздуха. Интригата се върна и двата отбора потърсиха втори гол. В 80-ата минута след центриране В. Георгиев и Младенов се разминаха с топката пред вратата, а за горнооряховци в 87-ата минута удар от фаул от 40 метра на Д. Димитров прехвърли всички и вратарят Иванов спаси.

Така след 4 поредни загуби, “Локо” (ГО) записа 3 поредни ремита. Равенството не се отрази на класирането на двата тима, като “Локо” и “Академик” запазиха съответно осмото и деветото място.

“Павликени” очаквано записа нова загуба, падайки днес с 0:2 при гостуването си на дряновските “железничари”. Попаденията за “Локомотив” вкараха Мартин Младенов в 25-ата минута и Мартин Кръстев в 60-ата.

Лидерът “Чавдар” (БСл) завърши 0:0 в Борован срещу “Торпедо”, а “Трявна” се откъсна с три точки пред “Ситомир” (Никопол) в борбата за второто място.

Северозападна „В” група – XXVI кръг:
Торпедо (Борован) – Чавдар (Бяла Слатина) 0:0
Ботев (Козлодуй) – Ситомир (Никопол) 2:0
Янтра (Габрово) – Левски 1:2
Гигант (Белене) – Ботев (Димово) 2:3
Локомотив (Горна Оряховица) – Академик (Свищов) 1:1
Локомотив (Дряново) – Павликени 2:0
Трявна – Алмус Биър (Сталийска махала) 3:0 сл.
Балкан (Белоградчик) – почива

Актуалното класиране в Северозападната “В” група можете да видите тук.