Футболният фен от Горна Оряховица Петър Здравков Василев няма да посещава мачове през следващата една година, постанови състав на Районен съд в “железничарския” град. Запалянкото бе осъден за това, че нахлу на терена по време на срещата от първенството на Северозападната “В” група между отборите на “Локомотив” и “Янтра” (Гб).

30-годишният Петър без да се церемони, забоде шут в задните части на асистент-рефера Крумов от Плевен, който бе влязъл да успокоява страстите след претенциите на домакините за дузпа, неотсъдена от главния съдия Румен Христов.

Преди това същият фен пак стигна до тъчлинията, където перна по главата Веселин Станчев от “Янтра”, на когото се оказваше медицинска помощ. Деянието му коства на клуба  пет мача лишаване от право да играе домакинските си срещи в Горна Оряховица.

На футболния хулиган бе наложена и парична санкция. Запалянкото бил забелязан да дава бурно израз на емоции в клетката за гостуващи фенове и по време на срещата в Бяла, където “Локомотив” прие отбора на “Чавдар”. Все още не ясно точно как ще бъде ограничен достъпът му до футболни срещи.

Горнооряховският “Локомотив” гостува в Никопол на “Ситомир”, като натрупа три поредни загуби и ще търси първи точки с новия си треньор Назиф Кадир. “Академик” приема в Свищов дряновското “Локо”, а “Павликени” по програма почива.


Тагове: