Днес, 27 април, предстои вълнуващ ден за великотърновския хандбал. Етър-64” приема от 18.00 ч. в ДКС Васил Левски” основния си конкурент Бъки”, но вече в мач без значение за изхода от първенството. Това е и последно домакинство на етърки за сезона. След срещата предстои тържествено награждаване, на което виолетовите” ще получат пред вярната си публика първо златните медали за купата на България, а после от президента на БФХ Светломир Гоцов ще им бъде връчена шампионската титла и поредните златни отличия – от първенството на страната.

Съдии на мача “Етър-64” ­ – “Бъки” са Росица Димкова и Йорданка Любенова, а делегат на БФХ ­ – Красимир Илиев. Очаква се награждаването да започне веднага след края на срещата около 19.30 часа.

Това е четвъртата шампионска титла на етърки, но за първи път в историята си те ще имат възможността да я получат пред собствена публика. От великотърновския клуб поканиха всички спортни фенове в града да напълнят трибуните на ДКС “Васил Левски”.

Рекордът, който поставя Етър-64”, е изключителен: отборът няма загуба в официален мач у нас за първенство или купа вече над 720 дни, като от 44 мача има 44 победи и нито едно реми или поражение! Последната загуба на виолетовите” датира от 27 май 2008 г. и това е опороченият финал за титлата срещу Локомотив МБ”, в който етърки напуснаха сами мача след тенденциозно съдийство.

Оттогава победите им донесоха две титли и две купи. Нека са им честити и победната серия да продължи!

Очаквайте след 18.00 ч. в сайта пряко развоя на мача “Етър-64” – ­ “Бъки” и тържественото награждаване след това.

Тагове: