Зоналният съвет на БФС във В. Търново спря правата на бившия рефер и настоящ играч Момчил Врайков до разглеждане на случая от Дисциплинарната комисия. На мача в неделя между “Янтра” и “Гигант” (Белене) Врайков удари глава и юмрук на младия великотърновски съдия Георги Давидов и бе изгонен.

Както вече писахме, в 10-ата минута футболист на домакините фаулирал играч на беленския тим в центъра на терена. Реферът отсъдил нарушение за гостите, но на Врайков това се видяло малко и започнал настоятелно да иска жълт картон за съперника. Съдията обаче показал такъв на Врайков, който скочил и ударил първа една глава на бившия си колега, а после и юмрук в брадата. Това му донесло и червен картон, като играчът на Белене с мъка бил изведен от терена от съотборниците си.

По всяка вероятност наказанието за Врайков ще е сурово и той ще бъде лишен от състезателни права поне за година. За последно той се прояви около Великден когато неговия тим бе домакин на „Локомотив” (ГО). Ядосан от обидите на феновете на гостите, Врайков отчупил дървена греда от пейките и хукнал да гони горнооряховските фенове. Преди това пък бе отстранен за 2 месеца, когато „Гигант” гостуваше в Козлодуй. Тогава след края на мача настана масов бой от който пострадаха някои футболисти на гостите. Ексцесиите обаче били предизвикани от провокациите именно на Момчил Врайков.