Днес “Велико Търново спорт” празнува своя първи рожден ден. Точно на 16 април м.г. се появи първата новина, а на следващия ден имахме удоволствието официално да обявим стартирането на спортния сайт на Велико Търново.

Екипът ни е малък, общо от трима души плюс двама сътрудници, и в трудните икономически времена работим почти безвъзмездно. Водени сме обаче от едно желание ­ – ако положението на спорта в нашия град по ред причини е недотам добро, поне да предложим на феновете добра журналистика. В търсене на причините, в отразяване и поощряване на успехите на нашите спортисти.

Нашият слоган е “Спортът в региона в реално време”, водени от амбицията първи да ви съобщаваме спортните новини. Започнахме да предаваме пряко мачовете на “Етър 1924”, после и на хандбалния “Етър-64”, на волейболния “Царевец-19”, на женския ФК “Болярки”, та дори и на хокейния “Калоян”.

В рубриката “видео” ви предлагахме кадри от срещите, но и се връщахме към паметни мачове, като публикувахме кадри от “Етър” – ­ “Кайзерслаутерн”, от награждаването на шампионския “Етър”, от първия гол на В. Божинов с виолетовия екип

В “Нашият коментар” можете да видите нашата гледна точка за нещата. В интервютата интересни неща разбрахме от Георги Василев, от Сашо Ангелов, от Ивелин Младенов, та дори и днес от Димитър Кушев. Отразихме успехите на Гери Баръмова, на Христомир Христов, на Камен Минков. Номинирахме Г. Баръмова за Спортист на В. Търново, тъй като тя бе “пропусната”. Гери взе, че спечели анкетата!

Стараем се да ви предлагаме пълна статистика, игри с награди за читателите, които тепърва ще разнообразяваме. Информацията расте лавинообразно ­ – през април м.г. сме пуснали 43 новини, през октомври те вече бяха 110, а през март т.г. ­ вече 130.

Писахме и ни писаха великотърновци, живеещи къде ли не ­ – в САЩ, в Канада, в Англия. Цитират ни вече всички водещи родни спортни агенции, а наша новина стигна дори и до “Ройтерс”.

Доколко успяваме, ще кажете вие, уважаеми читатели, защото вие сте нашият критерий и коректив. Статистиката сочи, че търсите нашия сайт. За девет месеца м.г. сме имали 295 283 посещения, а само за 4,5 месеца т.г. (за два пъти по-малко време) – ­ вече още 230 000, или общо над 525 000. От тях – 111 208 уникални посещения! Рекордът ни по читатели едновременно онлайн в сайта е 138 души. Броячът ни е регистрирал посещения от 1070 града по целия свят ­ – почти няма държава, в която не е четен.

Вярно е, че тези цифри са скромни за маститите столични национални сайтове, но за спортен регионален, и то стартирал едва от година – не сме убедени, че има с такова постижение.

Благодарим ви за интереса, това само ни задължава да бъдем още по-актуални и обективни. Благодарим и на хората, които ни повярваха и ни помогнаха. Надяваме сме да сме заедно още дълги години занапред!