8-Gimnastika

С много емоции и незабравими мигове приключи Първият турнир “Ледена Кралица на Аида”, който се проведе в гр. Хасково през изминалия уикенд. Участие взеха над 370 гимнастички от 15 клуба от страната. Главен съдия на състезанието беше Савина Ганчева, член на треньорската комисия към БФХГ и председател на КХГ “Етър”.

При родените 2019 г. Кристияна Кънчева зае първо място и взе приз за най-малка гимнастичка. При родените 2018 г., Ема Александрова е победителка, получи и приза “Мис Чар”. Втора и трета са съотборничките ѝ Микаела Йорданова и Екатерина Стоянова. Рая Атанасова, при родените 2017 г., е първа на без уред, а Дария Колева на без уред и многобой и втора на въже. При родените 2016 г., Крисия Добрева на без уред е на второ място, а на многобой е на трето. Никол Николова е с две първи места на въже и многобой и трето място на въже. Виктория Димитрова победи на въже, трета е на без уред и пета на многобой, получи и приза “Мис Усмивка”. Виктория Тодорова се класира на шесто място в многобой, на трето на въже и на десето на без уред. Марина Стоилова се класира на пето място на без уред и многобой и на осмо място на въже. Ема Пехливанова се класира на второ място на без уред и многобой и на трето място на въже.

При родените през 2015 г., Теодора Тодорова се подреди на шесто място в многобой, без уред и въже. Анастасия Ангелова се класира на първо място на без уред и многобой и второ място на въже. При родените 2014 г., Пламена Христова зае второ място на без уред и многобой и първо място на въже. София Александрова се класира на първо място на без уред и многобой и второ място на въже. Пламена Александрова е трета на въже и десета на без уред и многобой. Ванеса Петкова се класира на шесто място на без уред, осмо място на въже и единадесето място на многобой. Лина Цигарова се класира на второ място на въже, четвърто място на многобой и пето място на без уред. При родените през 2013 г., София Недялкова взе злато на въже и многобой и е на пето място на без уред, Елина Йонова се класира на второ място на въже и многобой и осмо място на без уред.

В надпреварата по естетическа групова гимнастика отборът на СКЕГГ “Етър Елит”, при 8-10-годишни, победи на дълга програма. Първи е и отборът на СКЕГГ “Магия” във възрастта 6-8-годишни. В надпреварата по масов спорт отборът на КХГ “Етър Мажоретки” се класираха на първо място. Златни медали заслужиха Габриела Йорданова, Елиф Пехливанова, Александра Георгиева, Александра Русева, Даяна Данева, Андреа Кирилова и Николета Влаева.