DSCN2379

“Етър” внася предложение теренът да носи името “Димитър Цеков”

Новият футболен терен западно от стадионИвайлотържествено бе открит от президента на БФС Георги ИвановГонзо и кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов. Проектът бе разработен от Община Велико Търново и ОПСпортни имоти и прояви“, съвместно с БФС, а финансирането е по програма на ФИФА. Игралното поле отговаря на всички изисквания на УЕФА и ФИФА.

За откриването дойдоха легенди като Георги Василев и Бончо Генчев, президентът наЕтърЛюбомир Филипов, футболни деятели, ветерани, фенове, както и юноши и девойки от школата наЕтър“. Игралното поле е с размери 100/64 метра, с естествено тревно покритие. Обезпечено е с необходимите съоръжения на техническата инфраструктурадренажна и поливна система, 6-метрова ограда. Предстои изграждането на осветление, на подход и паркинг.

„Шампионският отбор наЕтърсе подготвяше преди години на този терен. Сега отново той става страхотно място за футбол, защото има и необходимата му прилежаща инфраструктура“, заяви директорът на ОПСпортни имотиПетко Павлов и благодари на кмета Даниел Панов, както и на бившето и настоящо ръководство на БФС в лицето на Борислав Михайлов и Георги ИвановГонзо.

„Радвам се че, днес имам възможността да открием това спортно съоръжение и може би трябва да се върна 10 години назад, когато заварих тук един проект за триетажен магазин. Това съоръжение става един добър комплекс за спорт и съвсем скоро ще е готово за ползване. Предстоят още няколко неща като осветление, подходи и паркинг, които сме заложили за следващата година цялата“, каза кметът инж. Даниел Панов и припомни за спортната инфраструктура, реализирана и обновена от Общината. Той благодари за партньорството на предишния и настоящия Изпълком на БФС, на които е член, а на младите футболисти пожела един ден също да прославятЕтър“, както куп легенди на клуба.

„За мен е чест и удоволствие да открия това съоръжение във вашия прекрасен град. Виждам как работи кметът гн Панов и се надявам всички управници в градовете да се опитват по същия начин да работят за тези деца, от които очакваме в бъдеще време да се превърнат в новия Трифон Иванов, Балъков или Киряков. Велико Търново винаги е бил град, който е създавал футболисти. Осветлението, което ще направим догодина, също ще бъде подарък от БФС за Община В. Търново“, заяви президентът на Бфс Георги Иванов.

„Искам да благодаря на БФС за тяхната съпричастност и на кмета инж. Даниел Панов, без който това нямаше да се случи“, каза президентът наЕтърЛюбомир Филипов и подари виолетови фланелки на Георги Иванов и на Даниел Панов с изписани техните имена. Любомир Филипов обяви, че по негова идея клубът ще внесе официално предложение в Община В. Търново и Общинския съвет новият футболен терен да носи името на Димитър Цековвечният голмайстор наЕтър“.

А официалните гости предоставиха на децата от школата наЕтърсами да прережат лентата на новото футболно съоръжение.

Тагове: