462300645_1083306837132542_2218058007104807404_n

“Етър” гостува днес в първи мач за Купата на България на “Черноморец”, мачът е от 15:00 ч. на стадион “Иван Притъргов” в бургаския кв. “Долно Езерово”. Съперникът е в челото на класирането на Югоизточната Трета лига с 10 победи и 1 реми и внушителната голова разлика 29:1.

Любопитното е, че и миналата година етърци стартираха за купата с гостуване на “Черноморец” и го елиминираха след продължения. Тогава домакините водеха с 2:0 до 76-ата минута, когато Шано Буколда изравни с две попадения, а в продълженията стигна и до хеттрик и “Етър” продължи напред. От тогавашния състав на етърци обаче има само двама футболисти – Георги Александров и Мартин Николов плюс отсъстващите сега поради контузии Кольо Станев и Росен Върбишки, както и Атанас Атанасов в резервите.

„Този мач има малко по-друга специфика – една среща с директна елиминация. Знаем, че когато отбор от по-долна дивизия се изправя срещу отбор от по-горна, е пределно мобилизиран и понякога даже дава повече от това, на което е способен. Така че нямаме никакво право да подценяваме мача, да се отпускаме и да подхождаме несериозно, ако искаме в следващия кръг да се изправим тук срещу „Локомотив“ (Пловдив)!

Теренът не е в най-доброто си състояние. Така че ще има повече битка и по-концентрираният отбор, който иска повече победата и има малко повече спортно щастие, ще продължи напред. Вярвам, че това ще сме ние! Подхождаме напълно сериозно. Може би ще направим някоя ротация – на един-двама футболисти да им дадем почивка и да влязат второто полувреме. Знаете, че съставът ни е ограничен. Кольо Станев и Росен Върбишки още не са готови, ще се върнат може би от следващия мач“, коментира старши треньорът Живко Желев.

“Етър” обяви групата за днешния мач, която включва само 15 футболисти. От нея отпадна и контузеният Филип Ангелов. “Виолетовите” фенове готвят мощна подкрепа за любимия си отбор, като ще пътуват за Бургас.

Мача можете да следите LIVE само на “Велико Търново спорт”!

 

 

Тагове: