DSCN2166

Женският тим на „Етър“ отстъпи с 1:2 на „Пирин“ (Благоевград) в мач, в който можеше да има и друг изход. Двубоят на стадион „Ивайло“ премина при почти непрекъснати атаки на „болярките“, които обаче допуснаха два гола след грешки.

Още в началото Мирела Моева излезе на позиция и стреля, но вратарката спаси. Същото се случи и пред отсрещната врата, където за първи път фланелката с № 1 облече Спасимира Евстатиева. В 9-ата минута състезателка на „Пирин“ остана непокрита и шутира в ъгъла за 0:1.

Етърки натиснаха и първо удар на Лора Василева от фаул бе избит от вратарката в корнер. В 15-ата минута Теодора Димитрова с красив прехвърлящ удар изравни – 1:1. До почивката удари на Мирела Моева и на Зорница Коева от дистанция бяха уловени от вратарката на „Пирин“.

След разбъркване в 55-ата минута обаче гостенките стигнаха до втори гол. Последваха непрекъснати атаки на „болярките“. В 64-ата минута Теодора Сомова насочи топката към опразнената врата, но тя мина до гредата. После Недред Заструг шутира от фаул, но Мария Богданова пак извади в корнер, а до края спаси и още удари.

Етърки от днес имат нови екипи във виолетово-розов цвят с логото на спонсора. От клуба благодариха на Любомир Пашов – основател на фондация „Звезди под звездите“ и почетен гражданин на Елена, който осигури новата пълна екипировка на „болярките“, за радостта, която донесе на младите футболистки.

Почти същият състав на “Етър” утре излиза срещу “Ботев” (Пд) в среща от третия кръг на първенството при девойките до 16 г. “Болярките” са водач в класирането с 6 точки от два мача. Двубоят е от 14:30 ч. на стадион “Ивайло”.

Тагове: