DSCN1907

Бившият вратар на “Етър” Христо Иванов обяви благотворителен търг в помощ на семейството на великотърновския привърженик Светослав Пенчев. Доскорошният страж и капитан на “виолетовите” дарява екипа си от националния отбор от мача, игран на стадион “Уембли” срещу Англия на 7 септември 2019 г. Три дни по-късно Христо Иванов излезе и като титуляр за националите в мача срещу Ирландия.

“Хора много, човеци малко. Светльо Пенчев e един човек с главно Ч, който в момента има нужда от помощ! Човек, който през годините е помагал със стотици и хиляди левове в благородни дейности. Човек, който в момента има нужда от помощ, и човек, който за мен е скъп приятел. А приятел е повече от скъп спомен. Затова предлагам моята фланелка и целия ми екип от най-митичния стадион за продажба и с парите искам да помогна на този голям човек. Начална цена 200 лв. Край на търга – 20 октомври. Благодаря ви, приятели!”, обяви в профила си във Фейсбук Христо Иванов.

Наддаването за националния екип с № 1 ще става под поста му в социалната мрежа.

462092033_10235230983540977_7921343091062656143_n

По-рано днес финансова помощ към Светослав Пенчев направиха футболистите на “Етър”, както и феновете от “Ултра Фронт Боляри”. Принуден да оказва денонощни грижи за баща си, Светльо остава без работа. В началото се е справял сам с разходите по лечението, но след двегодишен период допира до помощта на близки и приятели. Днес Светльо е разпродал всички ценни вещи, които притежава, с едничката надежда отново да изправи баща си на крака.

На стената в личния си профил Светльо написа: ,,Тази публикация е с призив за помощ, за да може да продължа да се грижа за него, да бъде на топло зимата и да може да заплащам рехабилитация и медикаменти, с които да закрепим постигнатото до момента и да го подобрим. Помагал съм много в кампании за събиране на средства за деца и сега се надявам съдбата да ми помогне и на мен и баща ми, защото няма кой друг да ни помогне в момента! Благодаря на всички от цялото си сърце!”

Ако искате да подкрепите един виолетов фен в нужда, може да направите паричен превод по банкова сметка:
Титуляр: Величко Пенчев Димов
IBAN: BG68BPBI88981032811801
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка
Или да се свържете лично със Светльо на телефон: 0892311934 Светослав Пенчев.