Balakov

Една от легендите на българския футбол – Красимир Балъков, ще бъде официален гост във вторник от 12:00 ч. на Старопрестолната гимназия по икономика. Магическият халф е приел поканата за тържественото откриване на новия фитнес на училището.

Това е и първата от редица прояви по повод на 105-ата годишнина на СПГИ „Д-р Петър Аладжов“. На 11 октомври започват срещите-разговор с бивши възпитаници на училището, като първият гост е Александър Иванов – образователен директор на Softuni Digital и Softuni Creative. Следващият гост на 16 октомври е Вихрен Недялков – управител на Парти агенция „Феличита“.

Ден по-рано пък е награждаването на победителите в Литературния конкурс „Любовта към училището: пътешествие в света на знанието и приятелствата“.

Кулминацията на празника е на 17 октомври от 19:00 ч., когато предстои факелно шествие, а на следващия ден от 9:00 ч. е тържественият водосвет в църквата „Св. Николай“. Проявите ще продължат на 21 и 22 октомври със състезания по машинопис съвместно с Националната търговска гимназия – Пловдив и състезания по програмиране, както и тристранен турнир по волейбол с юношите на ПЕГ „Проф. Асен Златаров“ и СУ“Емилиян Станев“. За 24 октомври пък е предвидена среща с Любомир Филипов от водещата Martech компания в Европа „Jakala“.

viber_image_2024-10-04_09-40-59-730