02.10-1~1.l

Старши треньорът на „Добруджа“ Атанас Атанасов – Орела говори в интервю за Дарик радио и dsport за основната цел пред отбора, за наличието на достатъчно предпоставки този път тимът да се пребори за елита и коментира предстоящия мач срещу „Етър“.

Ето част от въпросите, които касаят целите на „Добруджа“ и предстоящия двубой с „виолетовите“:

– Привлякохте доста нови футболисти, имате много опит в отбора, Симеон Мечев е едно от последните попълнения. Мнението ти за него и моментната му форма?

– Симеон сега наваксва, защото се беше откъснал от футбола за около 20-ина дни. Вече е долу – горе в прилично състояние и от този мач с Етър мисля, че ще получи шанс. Ясно е, че има опит и качества, но трябва да покаже ниво, за да може да се пребори с конкуренцията в халфовата линия. Конкуренцията ни е сериозна, имаме добри халфове. Разчитам на него да даде повече класа и опит.

– На база селекцията очакванията на феновете са отново в посока Първа лига. Миналата година не се получи. Желание и възможности тази година да стане факт има ли?

– Има, разбира се. За жалост не успяхме миналата година, но тогава не бяхме готови за efbet Лига и като материална база. Сега нещата вървят в правилната посока. Ще започне изграждане на осветление, реновиране на трибуните, което ще е предпоставка да сме в унисон с изискванията за Първа лига. Надявам се с играта си и потенциала, който имаме, пак ще бъдем на ниво еfbet Лига. Средствата, които хвърля президентът Сергей Серафимов не са никак малко и като бюджет заемаме едни от първите места в групата.

– Пирин, Монтана, Беласица и Етър ли са отборите, с които до последно ще се борите за промоция?

– Мисля, че това са отборите. Не подценяваме никого. Смятам, че и Дунав Рс са доста качествен отбор с добри изпълнители. Пътят е дълъг. Всеки един отбор може да загуби от всеки в нашата група. Изключвам 5-6 отбора, които са на по-ниско ниво, но всичко друго е почти равностойно.

– Имате много важен мач с тима на Етър у дома в понеделник. Мислиш ли, че сте по-добрият отбор, за да вземете победата? Много ключов се явява този мач, защото при успех и определен развой на другите срещи, можете не само да влезете в зоната за бараж, но дори и да изместите Монтана от второто място?

– Срещат се два отбора, които са с претенции за efbet Лига. Кой ще победи…, ще стане ясно след мача.  Ние си имаме амбицията, имаме и потенциала. Нашите играчи са готови да направят добра игра, която да ни поздрави с победа. Уважаваме съперника, който е отбор с традиции и добри играчи. Ще стане интересен мач.

Тагове: