666

Състезатели на клуб “Life saving Veliko Tarnovo” станаха вицешампиони на Световното първенство по водно спасяване за ветерани в Австралия.

Плевенчанинът Георги Славов – бивш международен асистент-рефер, както и Боян Яначков предизвикаха истински фурор с представянето си. Славов и Яначков спечелиха по един сребърен и два бронзови медала в своята възрастова група (50-55 г. и 45-50 г.) на шампионата в Бризбейн, Голд Коуст (Австралия).

Повече от 1000 състезатели от 35 държави взеха участие в първенството, като част от дисциплините се проведоха в океана. Медалите са плод на 5-месечна усилена и целенасочена плувна подготовка в басейна и извън него. Георги Славов и Боян Яначков успяха да се преборят за отличията в конкуренцията на традиционно силни плувци от Германия, Франция, Австралия, Испания, Бразилия, Аржентина, Нидерландия…

За отличното представяне на българските национали допринесе и друг великотърновец Веселин Стефанов (70-75 г.) със своя сребърен медал. За следващото световно първенство, което ще се проведе в Мароко, Георги Славов и Боян Яначков са с амбицията за световната титла.