451501180_7782198381817562_8647933479574043951_n

Централният защитник Принс Мбаке ще се завърне в групата за предстоящия мач на “Етър” с ЦСКА 1948 II, научи “Велико Търново спорт”. Бранителят пропусна последните срещи заради спукано ребро, но вече води редовни тренировки. Принс още не е напълно готов за титулярно място, но ще бъде в групата за мача.

Айкут Рамадан отново ще бъде на линия за мача. “Той е с проблеми в коляното, но стиска зъби и показва голяма храброст във всеки официален мач”, коментира старши треньорът Живко Желев. За Шериф Осман още се чака работната му виза, за да бъде картотекиран. Кольо Станев обаче се завръща в игра след изтекло наказание.

“Затова имаме 17-18 футболисти, които щом са в първия отбор, са длъжни да дават най-доброто от себе си и да израстват във футбола”, заяви Живко Желев.

„Всеки мач срещу вторите отбори в групата има неизвестни, защото не знаем колко футболисти ще включат от първия си отбор и какъв облик ще има противникът. Но ние сме длъжни да излезем и да играем за победа! „Етър“ е с традиции в българския футбол и всеки иска да го побеждава и да играе на предела на възможностите си. Това обаче е добре за нас, защото ние по този начин израстваме и сме задължени също да показваме най-доброто от себе си! Вече придобих представа за качествата на футболистите, за ситуацията и за целите пред „Етър“. Пак казвам, във всеки мач ние излизаме за победа. Да, последните резултати не са добри, но вярваме и работим в тази насока – да се върнем на победния път. Да съхраним за по-дълъг период добри игри и успешни резултати”, коментира преди мача наставникът.

Живко Желев призова феновете да бъдат на стадиона и да подкрепят младия “виолетов” тим. “Феновете са много важни за отбора, в последния мач подкрепата им беше на много високо ниво! Надявам се и в предстоящото домакинство да дойдат и да подкрепят отбора, защото са важни за всички нас. Ще се постараем да изглеждаме още по-добре, отколкото бяхме в последния мач!“

Тагове: