Tinko-e1720350263774
Плевен излъчи новите шампиони на България по бокс при мъжете, жените и девойките до 15 години.

Част от водещите ни имена си дадоха среща на ринга в града на музеите, за да определят медалистите в Държавния личен шампионат.

Те проведоха интересни и равностойни срещи, за да определят кои са най-достойните, за да се окичат със златните медали.

Боксов клуб „Мания Груп“ се представи с четирима боксьори, които завоюваха 4 медала.
След принудителна пауза около година заради лечение на контузия Тинко Банабаков се завърна със златен медал. Великотърновският ас грабна титлата в категория до 60 килограма, в която съперникът му на финала от Плевен не се качи на ринга с лекарска забрана.
До 80 килограма Мирослав Димитров записа три победи, като надделя над съперниците си, с които се конкурира за място в националния отбор за участие на Европейското първенство за младежи в края на годината.

В спора за титлата Мирослав отстъпи на далеч по-опитен противник – бившия национал Николай Дишков от Бургас, но за пореден път показа че има голямо бъдеще, задоволявайки се този път със сребро.

Мартин Алексиев също направи силен турнир до 51 килограма и стана вицешампион. Той падна в спора за титлата от Сабри Ергюнал от „Арда“ – национален състезател, европейски вицешампион.

Четвъртият представител на великотърновския клуб в Плевен – Георги Пенчев, завоюва  бронзов медал до 67 килограма.

„Гордеем се с момчетата и представянето им.
Дадоха заявка, че пред тях има голямо бъдеще, и че ще го преследват.

Аз съм много щастлив, че след година пауза се завърнах с титла в категория до 60 кг и се надявам скоро отново да се кача на професионалния ринг.

Благодаря на целият ми екип- Евгени Донев и Ивайло Савов, както и на всички момчета с които се готвихме.

Благодаря за подкрепата на бизнесмена Галин Атанасов и на  всички хора и приятели, които ме подкрепят“, коментира Тинко Банабаков, четирикратен носител на наградата „Спортист номер 1 на Велико Търново“.

Тагове: