DSC_7874_pp-1

Хандбалистките на “Етър-64” подновяват участие си в първенството на “А” РХГ. В неделя е първият пролетен кръг на шампионата при жените.

“Болярките” най-после се завръщат у дома, след като почти цялата есен бяха принудени да домакинстват в Павликени поради непрестанната заетост на ДКС “Васил Левски”. Те приемат у дома последния в класирането “Васил Левски” (Нови пазар). Мачът е на 28 януари (неделя) от 14:00 ч. в ДКС.

Етърки са втори във временното класиране с 10 точки (5 победи и 2 загуби), само на точка от водача “Сливница”, а съперникът им е последен с 0 точки (7 загуби). До края на редовния дял от първенството “Етър-64” гостува в дербито на върха на 4 февруари на лидера “Сливница”, а после приема във Велико Търново на 11 февруари “Свиленград”.

Три етърки са в топ 5 на голмайсторите в “А” група преди пролетните мачове. Води Кристина Миланова от “Свиленград” с 68 гола, а втора е Данислава Петрова от “Етър-64” с 62 попадения. Следват Мелина Спасова от “Сливница” с 59, а веднага след нея са етърките Стефани Петрова с 57 и Миглена Христова с 50 гола.

Тагове: