BFS-BG-GRADIENT-copy-1

Михаил Касабов вече официално е изпълняващ длъжността президент на БФС до следващия Конгрес на футболната централа, който би трябвало да се проведе на 15 март. Въпреки многото подадени жалби от четирима членове на Изпълнителния комитет срещу това вписване, днес точно в 14:02 часа Търговският регистър заличи Борислав Михайлов като президент на футболния съюз и на негово място вписа Михаил Касабов.

Емил Костадинов, Румян Вълков, Йордан Лечков и Димитър Георгиев внезапно се отметнаха от подписите си по време на Изполкома за оставката на Борислав Михайлов и пуснаха в съда жалби срещу вписването за временен шеф на Касабов. Не е ясно каква е причината от БФС да заливат СГС с жалби. Прави впечатление обаче, че за всяка от постъпилите жалби е назначен различен съдия.

Според Бербатов и хората му единствената цел на действията им е Борислав Михайлов да остане начело на БФС, а конгрес на 15 март да няма. „Целта е конгресът през март да бъде обжалван, решенията му да не могат да влязат в сила още няколко години и както е по закон – вписаният президент да остане на власт. Тоест Михайлов. Сега ставаме свидетели на тоталната наглост и брутализъм от страна на Михайловата клика. И ето какво правят някои от приелите оставката на Михайлов и гласували за избора на Касабов – подават жалби срещу заличаването на Михайлов и вписването на Касабов!

На ход са трима съдии от Софийски градски съд – Нели Алексиева, Петя Георгиева и Весела Офицерска. Те трябва да решат изисква ли се вписване на обстоятелството – смяна на представляващ на сдружение БФС и може ли решение на Изпълнителния комитет да се обжалва директно пред съда, след като конгресът е върховният орган на сдружението. Ще продължат ли тази законна практика съдиите, или ще се поставят в услуга на – предстои да разберем“, обявиха от екипа на Димитър Бербатов.

Самият Михаил Касабов също изрази учудването си пред Дарик и dsport. „Странна ми е тази метаморфоза на колегите ми от 27 ноември до днес, но този петък на заседанието на Изпълкома ще ги попитам за мотивите им, за да мога да оправя грешките си, които според тях съм направил, и да получа отново тяхното доверие. Ще искам да коригирам това, от което те са недоволни, за да спечеля отново доверието, което те ми оказаха на 27 ноември. Тогава получих единодушна подкрепа, всички бяха твърдо за мен, а сега Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков искат моето невписване в Търговския регистър като временно изпълняващ длъжността президент на БФС. Целта ми е да разбера какво ги е накарало да променят позицията си. Нещо повече, нито един от четиримата не ми беше казал предварително, че ще подаде жалба, което ме учудва“, заяви Михаил Касабов.