Повече от 2 часа и половина продължи срещата в дискотека Бали“ между ръководството и феновете. На нея присъстваха Иво Балъков, Стефан Атанасов, треньорският екип Арнаудов, Георгиев и Данков, както и футболистите Мишо Аврионов, Петър Ванков, Ивайло Петев и Мариян Генов. Присъстваха и представители на медиите, както и голяма част от фенклуб Етър”.

Срещата откри спортно-техническият директор Иво Балъков, който бе и инициатор на сбирката. “Организирахме тази среща от уважение към феновете, за да си изясним някои неща и да отговорим на вашите въпроси. Искаме тези сбирки да станат традиция, да имаме по-близък контакт с феновете за по-доброто бъдеще на “Етър”. Нещата в интернет, а и информацията от втора ръка може да се изопачава, затова директният контакт е най-добър”, заяви Балъков.

Първият въпрос на феновете бе за освобождаването на Румен Иванов. “Румен е качествен футболист, но причината да не е в отбора е в него. През декември разговаряхме с него и му предложихме много прилични условия, но той отказа. След месец дойде и каза, че иска да остане, но уговорката ни вече бе само да тренира с нас, тъй като вече бяхме взели други играчи. Дори бях поел ангажимент да му намеря отбор, продължавам да смятам, че е играч с качества”, отговори Балъков.

На въпроса на ръководството за отношението на агитката към Димитър Кушев феновете заявиха, че са обидени от негово интервю, което дал в деня на подписването си с “Етър”. “Не може когато играеш в отбор като “Етър”, да заявяваш, че в същото време мечтата ти е да завършиш кариерата си в “Локо” (ГО)”, реагираха феновете. От ръководството на “Етър” обаче заявиха, че не са убедени, че Кушев е давал такова интервю и в крайна сметка обещаха да изяснят от него дали е казвал такова нещо.

Следващата тема на дискусията, поставена от фенклуба, бе какво се случва с “Етър”, стоят ли зад него акционерите и има ли реални разговори за привличане на нов инвеститор.

“На г-н Владев и г-н Гърдев можем само да благодарим, че създадоха и продължават да издържат този отбор, отвърна Иво Балъков. ­ Те нямат нищо против да подарят основната част от акциите си, но на реален човек с реални намерения. Аз познавам лично спрягания г-н Сталев, ако той наистина имаше намерения, щеше да ми каже. Никой от медиите също не успя да го открие за интервю”, заяви Балъков. Той обясни на агитката, че никак не е маловажно когато се предоставят акции, да се изисква ангажимент от инвеститора. “Какво правим, ако дойде някой, натрупа набързо половин милион дългове и си тръгне?, запита риторично той. Всеобщо бе мнението, че кметът на В. Търново е човекът, който би трябвало да търси контакти с такива хора, защото това не може да стане без благословията на д-р Рашев и на одобрението от Общинския съвет.

“С някои приказки из града се създава впечатление, че едва ли не в “Етър 1924” има финансов батак. Пратена бе финансова проверка, която показа, че всичко откъм документация е изрядно. Нещо повече, “Етър 1924” е между първите три най-стабилни финансово отбора в “Б” група и присъстващите тук футболисти могат да го потвърдят”, каза прокуристът Стефан Атанасов. “Собствениците продължават да издържат отбора, Общината също помага, но и сме готови да дойдат нови хора, които да получат акции и да помагат. Затова и акционерите, и кметът, дори аз лично продължаваме да търсим потенциални инвеститори”, увери Иво Балъков.

Представителите на медиите призоваха към по-добра медийна политика от страна на клуба и откритост към средствата за масова информация. Конкретният въпрос бе защо не е бил съобщен трансферът на Емил Копаранов в “Поморие”. “Липсата на информация обикночено поражда дезинформации”, заявиха журналистите и посочиха публикация в столичен вестник, според която Копаранов бил продаден за 300 000 лева. От “Етър” категорично обявиха, че сумата е много по-малка и в днешния български футбол трансферните суми отдавна не са толкова големи. Иво Балъков разкри интересен детайл за Копаранов, който е бил забелязан от брат му Красимир Балъков още преди време и препоръчан на негови колеги, но не е бил привлякан и едва сега това става с поемането от Краси на “Черноморец”. “Копаранов го очаква голямо бъдеще”, заяви Иво Балъков.

Работата с подрастващите и състоянието на детско-юношеската школа бе важен акцент от разговора. “Първо трябва да се работи за децата, за да не бягат талантите в “Литекс” или “Видима”. Съгласен съм, че трябва да мислим на едро, а не на парче. Трябва да се започне от школите и базите. Имаме идея да се направи изкуствено игрище до СОУ “Г. Раковски”, като се кандидатства по проект. Проблемът с базите остава много сериозен, трябват ни терени, и то поддържани, а това е задача на Общината”, каза Балъков.

Има ли конкретна цел пред отбора и каква е перспективата, бе следващият въпрос на феновете. “Искаме цел и движение напред, да има градация”, категоричен беше Деян от агитката.

“Предпочитаме да се съсредоточаваме мач за мач, но сме обявили отдавна, че целта трябва да е поне 6-10 място. Но факторите са много, нещата зависят и от бюджета. За влизане в “А” група например трябват по 100 000 лв. на месец. Съгласни сме, че цел трябва да има”, каза Балъков.

Следващата част от разговора бе на конкретни спортно-технически теми.

Как треньорът Николай Арнаудов работи за мотивацията на играчите и как процедира при неспазване на дисциплината, попита Радо от името на феновете.

“Според мен един играч трябва да е мотивиран вътрешно. Вашият шеф не ви мотивира да ходите на работа, нали? Колективният спорт е много по-труден от индивидуалния, защото се работи с много хора, а те трябва да са и колектив”, отговори треньорът. Относно дисциплината и самораздаването той обясни, че освобождаването на 10 души през декември е стъпка точно в тази посока. “Има си вътрешен правилник. А за подбора на играчите – искам да играят най-подготвените”, каза Арнаудов.

Хубаво е, че вече има треньор на вратарите, но защо разчитаме на двама млади вратари, а нямаме опитен, бе следващият въпрос.

“Опитният вратар е нож с две остриета. И двамата ни млади вратари имат качества и не трябва да ги отписваме”, категоричен бе Балъков. Арнаудов добави, че евентуално през лятната селекция може да се търси и още един вратар.

Как бе избран новият капитан Петър Ванков и кой прави избора, питаха феновете.

“Има два начина капитанът или се избира от играчите, или от треньорския щаб. Мариян Генов е играч с отлични качества. Но поради травма не проведе пълноценна подготовка и тренира едва от 20 дена. Освен това сме разговаряли с него за спазване на тактическите указания. При нас треньорският щаб взема решенията. Аз съм го решил капитан е Петър Ванков, който е достатъчно опитен футболист”, отвърна Арнаудов. Собствениците на клуба категорично не се месят в нашата работа, при определянето на състава и т.н., подчерта Иво Балъков.

Да оставим засега темата “А” група, няма защо да се спекулира излишно с нея. Ясно е, че в момента сме в “Б” група, но ние искаме едно нещо отборът да играе с желание. Когато ги гледаме, че играят със сърце и себераздаване, това ни е достатъчно и винаги ще ги подкрепяме, заявиха феновете. Около тази теза се обединиха всички в края на дискусията.

“Всички го искаме, макар и не винаги да се получава. С вашето присъствие на мачовете трябва да ги подкрепите, не бъдете толкова остри. Доста футболисти си заминаха, сега групата е по-малка, но 20 футболисти са достатъчни. Трябва да играят най-подготвените. “Етър” започва да показва своя облик, направихме две победи, а във вторник дано бием и “Чавдар”. Уверявам ви, че всички в отбора са страшно нахъсени да бием “Чавдар” убедително по причини, които са ви известни. Тези момчета играят за вас, надявам се да се представяме все по-добре и да ви радваме, завърши Иво Балъков.

В края на разговора бе предложено всеки понеделник да има подобна среща с ръководство, треньори и най-добре представилия се играч на мача, на която да присъстват и медиите, както и феновете, като тепърва ще се помисли по реализирането и на тази идея.

Тагове: