543870.l

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов разкри по време на изслушването си в Народното събрание, че ще има Изпълком в понеделник, 27-и ноември. Той обаче обяви, че отказва да е “изкупителна жертва” и заяви, че са успели да спасят човешки животи.

“Да се търси вина в БФС за случилото се на протеста е недопустимо. Вината е на провокаторите, както и на хората, които са им платили. Името на организатора на протеста е известно. БФС и аз като негов президент, не може да се превърнем в изкупителна жертва на платен протест.

Аз съм изкупителна жертва от много месеци и години заради една група хора, които неистово искат да станат шефове във футболния съюз. Това вече е от две години и половина. Те не са спирали. Подобни хора подбуждат непрекъснато. Има други хора, които са зад тях, които ги финансират и съответно тези, които така или иначе превърнаха този мирен протест в немирен. Това са хулиганите. Не може всеки един протест всеки ден да води до оставката на някой и без да е казал кой е виновен и да е доказал тази вина.

Тук съм дошъл като човек, който уважава тази институция. Не съм дошъл да се превръщам в жертвено агне и да бъде направено всичко, както е направено, защото очевидно никой не го интересува фактологията, различно се тълкува от всеки и от всички тази доста дълга, още от 24-ти, кореспонденция. Не искаме да търсим фактите, а да търсим жертва. А жертвата вече е посочена. Не виждам смисъл да продължаваме. Това не е никакво изслушване, а нападение срещу мен.

Футболният съюз е неправителствена организация. Не виждам как тук, в Народното събрание, вие да предизвиквате да си подава оставка човек, който е избран от футболните хора. Казах, че в понеделник ще има Изпълком и всичко ще си дойде на мястото, защото такъв е редът. Така че не го искайте, защто нищо не сте направили за футбола”, заяви на депутатите Борислав Михайлов.