Локомотивци не успяха срещу "Добруджа", но извоюваха третото място. сн. Светозар Гатев

Мъжкият хандбален тим на „Локомотив” (ГО) завърши на трето място в турнира за купата на България, мачовете от финалната четворка на който се проведоха в Габрово. Днес в мача си за 3-4 място възпитаниците на треньора Цоньо Начев надиграха с 28:25 състава на НСА, въпреки че отстъпваха в резултата по време на срещата.

Жребият ги изправи в полуфиналите срещу силния тим на „Добруджа”. Вчера добричлии дръпнаха в резултата още от първите минути на мача, а почивката дойде при преднина от 7 гола – 18:11. С най-много голове за жълто-зелените в мача се отличи Росен Колев, отбелязал 11 попадения. След почивката преднината на „Добруджа” продължи да расте, като до края стигна 39:25. Както се и очакваше, в другия полуфинал шампионът СКХДЮ (Шумен) разби НСА.

Днес на финала за купата в драматичен мач шуменци се наложиха с 32:28. Срещата бе много равностойна и до почивката резултатът бе равен – 14:14. В крайна сметка шампионите победиха и грабнаха купата.

Любопитното бе, че крайното класиране във финалната четворка за купата изцяло повтаря временното класиране в първенството на „А” група, където води СКХДЮ (Шн), следван от „Добруджа”, „Локомотив” (ГО), НСА и др. Представянето на горнооряховци е напълно достойно, като при повече късмет при жребия можеше да стигнат дори до финала.

Най-резултатен за шуменци беше Костадин Семерджиев с 8 гола. Така хандбалното семейство Мариана и Костадин Семерджиеви триумфира в турнира за купата, като и двамата спечелиха отличията, а бяха и сред най-добрите играчи на своите тимове.

Тагове: