358756621_267973452515610_2691501378239822088_n
„Етър“ приема „Пирин“ (Благоевград) в мач, който до голяма степен е съдбоносен за бъдещето на „виолетовите“. Двубоят е от 15:30 ч. на стадион „Ивайло“.

Великотърновският тим е последен с 4 точки и доскоро изпреварваше „орлетата“, които обаче след две поредни победи вече събраха 7 точки. Евентуална победа връща „болярите“ в битката за оцеляване, докато при неуспех затъването става сериозно. То може да струва поста на сегашния старши треньор Емануел Луканов, като в медиите се появиха информации, че при загуба може да има треньорска рокада, като най-спряганото име за нов треньор е на Станислав Генчев, който вкара тима в елита при предишното влизане. От клуба обаче засега не са коментирали нищо по темата.

Сред титулярите на „Етър“ ще се завърне Мартин Тошев. Той висеше с картони и срещу „Левски“ бе съхранен за сблъсъка с „орлетата“, който е доста по-важен, както сподели самият Луканов. Всички играчи на „виолетовите“ са на линия и вече няма отсъстващи поради контузии или наказания.

„Срещу „Пирин“ ще търсим победата. Ще се трудим и ще се опитаме да наваксаме. Нищо не е свършило, докато не приключи сезона. Това са мачовете, които можем да спечелим“, коментира още след мача с „Левски“ Емануел Луканов.

Най-високо котираният в ранглистата на УЕФА български рефер ще ръководи предстоящия мач. Съдийската комисия го повери на Георги Кабаков от Пловдив с асистенти Мартин Маргаритов и Диян Вълков, четвърти е Мустафа Шефкет. ВАР-арбитър е Владимир Вълков, негов асистент – Димо Димов, а съдийски наблюдател е Ахмед Ахмед.

Тагове: