IMAGE_15374617_40_0

Великотърновският пилот Мирослав Ангелов, който бе един от фаворитите за спечелване на Рали България, претърпя катастрофа и отпадна от надпреварата. Миро Ангелов и Георги Гаджев катастрофираха непосредствено след финала на осмия етап Плаково, където записаха и етапна победа. Ангелов и навигаторът му са невредими. Веднага след летящия финал на отсечката колата на Ангелов е катастрофирала.

“Инцидент за Мирослав Ангелов и Георги Гаджев на финала на Плаково 1, екипажът е добре, но за съжаление пораженията по колата не позволиха да продължат състезанието”, съобщиха от СК “Мегапорт”.

Мартин Сурилов и Здравко Здравков са победителите в 52-ото рали “България”. Екипажът на “МС рали тийм” грабна победата с общо време от 1:22:10.2. На второ място в класирането е за румънския екипаж Симоне Темпестини – Сергиу Иту с разлика от 2:03.2. Трети е екипажът на “АСК Пловдив” Антон Титов – Александър Спиров с 1:27:01.4. На четвърто място в общото класиране са Никола Мишев – Петър Сивов с време от 1:29:38.7. Пети се класират Кирил Тодоров и Ангел Башкехайов с 1:29:56.1.

Сурилов-Здравков взеха и етапната победа в СЕ11 Плаково 2 с време от 05:22.1. Румънския екипаж бе втори с разлика от 00:07.0. Трети бяха Титов-Спиров с 00:18.8 разлика. Челната тройка бе подредена по същия начин и в дванадесетия етап. Румънският екипаж Темпестини-Иту грабна победата в 13-ия етап с време от 06:09.4. Втори бяха Мартин Сурилов и Здравко Здравков с разлика от 00:00.4. Трети бе екипажът Тодоров-Башкехайов с 00:18.9 разлика. Екипажът на “МС рали тийм” бе първи и в съботния ден на надпреварата във Велико Търново.

Пламен Стайков и Рафи Кадир, които също бяха едни от фаворитите в надпреварата, отпаднаха в събота след повреда в колата. В неделя отпаднаха и другите фаворити – Ангелов-Гаджев, които катастрофираха след финала на осмия етап, където взеха и победа. В неделя от надпреварата отпаднаха още два екипажа – Ясен Обретенов и Николай Шантанов, които получиха повреда на стартовата линия на СЕ9. В последния етап отпаднаха и Денис Станчовски – Недялко Сивов, които претърпяха катастрофа. Екипажът е невредим.

сн. Фейсбук/Petar Vasilev

Тагове: