374735406_873557170793328_7784790501634095552_n

С церемониален старт пред крепостта Царевец бе дадено началото на 52-ото издание на най-престижното автомобилно състезание в страната Рали България. Най-добрите пилоти, екипажи и автомобили ще премерят сили в следващите три дни в отсечките край Старата столица.

„Благодаря на Автомобилната федерация на България за избора на Велико Търново и се радвам, че работим заедно за организацията на състезанието. Успех на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев, на всички български и чуждестранни участници! И както каза най-добрата ни рали-състезателка Екатерина Стратиева – Велико Търново има потенциал в съвсем близко бъдеще да домакинства кръг от Европейския рали шампионат“, заяви кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

Рали България е най-престижното автомобилно състезание в страната и е трети кръг от националния рали шампионат и валидно за European Rally Trophy. Състезанието ще привлече и международни рали отбори, които ще направят битката за голямата титла още по-oспорвана. 31 екипажа от четири страни ще се състезават в тазгодишното издание. През тази година ралито е с нов маршрут с дължина от 150 км, разделени на 13 специални етапа в регионите на Велико Търново и Габрово.

„За нас във В. Търново е чест да посрещнем за първи път Рали България в старата столица. Състезанието ще е много силно, ще дадем всичко от себе си, за да влезем в борбата за първото място“, коментира Мирослав Ангелов от СК „Мегапорт Рейсинг“ – победител в последното издание на Рали България и трикратен национален шампион (Skoda Fabia Rally2 evo).

В събота от 10 ч. ралито стартира с отсечките в Килифарево, Дряново и Шемшево, в неделя от 9 ч. битката продължава през Плаково, Яковци, Златарица. Награждаването е от 16:30 ч. в сервизния парк.

сн. Ростислав Грънчаров

Тагове: