Shah
С пет отбора участва ШК „Етър“ на държавните отборни първенства, които стартираха в Кранево. До 3 септември ще се излъчат отборите шампиони на България на класически, ускорен шах и блиц. Великотърновският клуб участва с девойки до 14 години, девойки до 18, момчета до 10, юноши до 14 и 18 години.

Непосредствено преди това завърши надпреварата за Купата на България „Морско конче“ за деца и юноши до 16 години. Тя се проведе на Златните пясъци. Това е най-дълголетният детски турнир в Европа и от него са тръгнали много български надежди.

В 48-ото издание на турнира участваха 161 състезатели от България, Казахстан, Украйна, Молдова. Главен организатор на турнира бе Коста Ангелов и ВШК “Георги Даскалов” със съдействието на федерацията БФШ 2022, Община Варна и спонсори.

Награди получиха най-малките и най-големите участници. Купи, медали, грамоти и парични награди имаше във всички възрасти от 8 до 16 години. От ШК „Етър“ Алекс Енев стана шести до 12 г. с актив 4,5 точки от 7 възможни, което му донесе парична награда.

Тагове: