17991029_1278481072266331_9145919022324878054_n

95 години организиран футбол чества Стражица на 2 юни. Патрон на проявите е кметът на града и бивш изтъкнат спортист – змс Румен Павлов.

Програмата ще стартира в събота от 18 ч. на градския стадион в Стражица първо с мач на децата от подготвителната група на “Левски-1986” (Стражица), след което започва официалната част, в която ще бъдат отличени много изявени състезатели за техния дългогодишен принос за развитието на футбола в града. Българският футболен съюз специално уважи юбилея в Стражица, като ще бъде представен от председателя на Зоналния съвет на БФС – В. Търново и бронзов медалист от САЩ-94 Бончо Генчев.

Седем спортни деятели са удостоени със Сребърни значки на БФС – Румен Павлов, Илиян Маринов, Тодор Спиридонов, Кънчо Стоичков, Любомир Нейков, Илия Илиев и Иван Иванов. Четирима ще получат специални плакети от футболния съюз за принос в развитието на футбола, подписани лично от президента на БФС Борислав Михайлов. Това съобщи Бончо Генчев, като освен тези призове ще има и 7 грамоти от футболната централа и футболни топки.

Специални юбилейни чаши “95 години футбол в Стражица” са подготвили домакините за всички гости на празника, заяви председателят на Общинския съвет Илиян Маринов. Община Стражица ще връчи награди на Димитър Димитров и Кънчо Стоичков.

Кулминацията за публиката ще бъде от 18:30 ч., когато на стадиона започва демонстративният футболен мач между ветераните на “Левски-1986” (Стражица) и “Етър” (Велико Търново). Гостите ще бъдат по традиция водени от Георги Трендафилов и Никола Велков, като в състава на “виолетовите” ще бъдат ред известни имена, сред които и бронзовите медалисти от САЩ-94 и шампиони с “Етър” Бончо Генчев, Илиян Киряков и други. Разбира се, както подобава на такъв празник, той ще завърши с коктейл – т.нар. “трето полувреме”, на което със сигурност ще има много спомени за паметни мачове и мигове по футболните терени.

КОМЕНТАРИ