Logo

Осем отбора – по четири при момичетата и момчетата, ще участват във второто издание на турнира „Йонка Генчева“, носещ името на голямата великотърновска. Надпреварата ще бъде за деца до 12 години и се организира от Фондация „Йонка Генчева“ с подкрепата на ХК „Етър-64“ и Община Велико Търново.

Още преди година семейството на г-жа Генчева – нейната дъщеря Кристина и синът й Делян, обявиха, че ще организират турнир за млади хандбални таланти, който ще бъде ежегоден.

Второто издание ще се проведе на 30 септември в ДКС „Васил Левски“, като стартът на мачовете е от 8:30 ч., а финалите – до 16:30 ч. Официалното откриване е от 11:00 ч. Входът е свободен.

При момичетата сили ще мерят отборите на „Етър-64“, „Хера“ (Варна), „Ловеч-98“ и „Мартен“, а при момчетата – „Етър-64“, „Чардафон“ (Габрово), „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Раховец“ (Г. Оряховица).

„Нека да подкрепим младите хандбални надежди на България, да изразим обичта и благодарността си към Йонка Генчева и същевременно да превърнем този ден в истински празник на спорта за всички нас и за тези прекрасни деца! В случай, че желаете да помогнете за детските турнири, може да се свържете с нас/да направите дарение на e-mail: yg_foundation@abv.bg, IBAN: BG70BPBI79311028896601“, съобщиха организаторите и увериха, че работят само с доброволци и всички дарени средства са единствено за децата, участващи в турнирите.

Първото издание преди година бе спечелено и от момичетата, и от момчетата на „Етър-64“, които постигнаха по три победи в ДКС „Васил Левски“. Тогава при момчетата втори останаха габровци, трети – „Локо“ (ГО), а четвърти – „Спартак“. При момичетата втори м.г. остана „Бяла“, следван от „Сливница“ и „Бъки“.

Тагове:

КОМЕНТАРИ