BARS

Президентът на тенис клуб “БАРС” Иван Русков разкри на пресконференция подробности за свършената работа по проекта “Спорт за децата в свободното време”. Обучавани са били 72 деца, разделени на 3 основни групи – до 4 клас, от 4 до 8 и от 8 до 12 клас. Бил е организиран заключителен турнир за най-големите, като победител в него е Никола Лачев от ПМГ “Васил Друмев”. Негов подгласник е Георги Попов от ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров”. Турнирът е протекъл по системата “всеки срещу всеки”, за да може децата да изиграят повече срещи. Осем ученици са изявили желание да продължат и занапред да се занимават с тенис, като Русков вижда сериозен потенциал в някои от тях.

Също така стана ясно, че на 3 и 4 октомври на кортовете на комплекс “Юнак” ще се проведе турнир за купата на Община Велико Търново. Срещите са на сингъл, а надпреварата за двойки ще бъде седмица по-късно на същото място. Президентът на “БАРС” заяви, че очаква 24 участници на сингъл и 16 двойки. Преди началото на турнира ще бъде връчена купата на последния победител Живко Жеков от Габрово, тъй като преди година никой от Общината не е намерил време да дойде и да му я даде.

Иван Русков засегна и болната тема със спортната база. В момента се поддържат двете тенис площадки на “Юнак”, като се работи и по третата, която преди време бе ползвана за ледена пързалка. Клубът има проект за тенис комплекс с три корта (включително и такъв с покрив) и възстановителен център, без да се унищожава зеленината в района. Според Русков обаче няма никаква сигурност за тази инвестиция, тъй като прословутият нов градоустройствен план предвижда на това място да има съвсем други неща, нямащи общо със спорта.

Тагове:

КОМЕНТАРИ