За по-малко от 48 часа великотърновските ориентировачи взеха участие в два старта на традиционното състезание “Първа пролет” в Шумен.
Състезателите на “Браун Тим” спечелиха 3 златни и четири сребърни отличия.
В клас С на нощно ориентиране борбата за златото бе между двама съотборници от лекоатлетическия отбор на “Браун Тим”, но съперници в стартовете по ориентиране. Победител стана Кирил Николов – Дизела, който бяга за “Вариант-5” (Търговище), втори на 8 мин. след него е председателят на “Браун Тим” Николай Димитров. Съотборникът му Андрей Абаджиев е 4-и, а единствената жена в този клас Наталия Димитрова завърши осма.
В клас В на първо място се класира Иван Иванов, втори е съотборникът му от “Браун Тим” Цветан Тодоров. В клас А Антония Тодорова от “Браун Тим” остана на петнадесето място.
200 участника от страната, разпределени в осем възрастови групи, стартираха на ориентиране в местността Фургоните и “Шуменското плато”.
При мъже-21 Елит, които се състезаваха по най-дългия маршрут 8 км, с 21 контролни точки отново надделя Дизела, който изпреварил с 5:22 мин. втория Николай Димитров. Миналогодишният победител Андрей Абаджиев е четвърти, съотборниците му от “Браун Тим” Стоян Господинов, Иван Иванов и Цветан Тодоров са съответно шести, десети и единадесети.
В елита при жените най-бърза бе Наталия Димитрова, която преодоля 6.7-километровото трасе за 57:47 мин. Еленчанката сложи 1:55 минути на втората Стефания Беломъжева – Димитрова.
Антония Тодорова не остави съмнение в своето превъзходство, извоювайки победата в група Жени-16 с аванс от близо 7 мин. пред Грациела Митева от “Академик” (Вн).
Златото при мъже-45 грабна Димитър Димитров по трасе с дължина 3.3 км.

Тагове:

КОМЕНТАРИ