img_6448

“Бешикташ” Истанбул, “Атлетико Мадрид” Букурещ и домакините от “Аристон” спечелиха купите за първите места в четирите възрастови групи на петото издание на турнира в памет на “Никола Йорданов”.

Над 600 деца от едни от най-добрите школи от България, Турция и Румъния изиграха повече от 200 срещи в двудневната програма на надпреварата на комплекса в русенския квартал “Локомотив” в памет на легендарния голмайстор на “Дунав”.

Сред участниците имаше отбори от клубове представители на българския, румънския, сръбския и турския елит, както и школи като “Атлетико Мадрид” Букурещ, която има всички права върху марката на испанския клуб в северната ни съседка като негов сателит там.

Именно румънският “Атлетико” направи силно впечатление и с присъствието в своите гарнитури на момичета, които по нищо не отстъпваха на момчетата. Една от тях дори – Роксана Миря, заслужи приз за MVP при 11-годишните. В тази възрастова група обаче “Аристон” с треньор Илиян Памуков надделя над фаворита от Букурещ с 2:1 във финала и спечели първото място. Трети остана тимът на “Конкордия”. Индивидуални призове заслужиха и вратарят Димитър Стефанов и нападателят Борис Александров от домакините, както и защитникът Михаил Марку от “Конкордия”.

При 10-годишните Мартин Друмев с “Аристон” не успя да преодолее “Атлетико Мадрид” и остана втори. Трети в тази възрастова група стана “Ювентус” Тимишоара. Децата на “Етър”, които спечелиха своята предварителна група, отстъпиха единствено на “Атлетико” и на “Ювентус” и така заеха престижното 4-о място. Даниел Николов от русенския тим стана най-добър вратар. Красимир Йорданов от “Етър” Велико Търново – най-добър защитник, MVP – Владуц Станасиу от “Атлетико Мадрид”, а съотборникът му Констанин Мариу – голмайстор.

При най-малките първенци са 9-годишните момчета от “Аристон” с треньор Ивайло Иванов. Втори остана “Черно море”, а трети – румънският “Данилеску”. Симеон Дан от тима от северната ни съседка получи приз за най-добър вратар, Васил Дяков от домакините – най-добър защитник, най-полезен играч стана Димитри Димитров от “Добруджа”, а голмайстор – Георги Пасков от отбора на “моряците”.

В този набор 2006 г. “Етър” участва с два отбора, водени от Стефан Николов. Момчетата от набор 2006 г. в групата си загубиха от “Аристон”, но спечелиха другите си два мача е стнаха втори. Набор 2007 г. на “Етър”, който също игра в тази възраст, спечели своята група. На 1/4 финалите се срещнаха двете формации на етърци, като по-големите спечелиха с 3:1. На полуфинала те отново играха с “Аристон” и загубиха, а в мача за 3-4 място отстъпиха на румънския “Данилеску” с 2:1. Така заеха престижното 4-о място. Набор 2007 г. игра за 5-6 място и разби “Янтра”, като стана пети.

При най-големите, отборите до 12 г., купата за първенец получиха момчетата от “Бешикташ”, втори стана румънския “Киндер”, а трети – “Войводина” Нови Сад. Приз за най-добър вратар получи Никола Бащич от сръбския тим, за най-добър бранител – Димитър Тодоров от “Аристон”, за голмайстор – Емирхан Делеваш от истанбулския гранд, а за MVP – Роберто Малеле от румънския “Киндер”. Наградите и купите бяха връчени от президента на “Аристон” Николай Синабов и бившия голмайстор и съотборник на Никола Йорданов в “Дунав” – Никола Христов.

Източник: Topnovini.bg