cc9126d13230bc12c996f6a6fd2dc8e7

17-годишният футболист на “Академик” Виктор Пенев стана най-младият треньор в България с испански лиценз (UEFA C), информира akademik.bg, позовавайки се на сайта „Актуално Свищов“. Младият специалист поднови треньорския си договор с клуба от крайдунавския град и отново започна да тренира младите надежди. Талантливият юноша бе открит и обучаван лично от напусналия в края на ноември старши треньор Росен Илков. Именно той покани 17-годишния Виктор да играе за отбора и му се довери да тренира деца от школата на Академик.

Виктор Пенев е роден в Мадрид, където от малък играе футбол и е преминал през школите на Атлетико и Виляреал. В България той е играл за юношите на Левски и Славия. Докато тренира в Славия, той има големия шанс да се запознае с легендата Христо Стоичков и признава, че винаги ще помни окуражителните думи на Камата: „Да рита, да рита и пак да рита!“. Именно те го стимулират да поеме към своята детска мечта – да стане голям футболист, която вече е на път да се сбъдне.

Виктор залага не само на спорта, но същевременно учи задочно и в колеж по „Бизнес и маркетинг“. Негови родители са успешната писателка Бойка Николас и гайдарят Пламен Пенев, който преподава в българското училище в Кастейон и участва с испански музиканти в група, в която смесва българския фолклор с испанска старинна музика. Виктор има и по-голяма сестра – Паулина Ванегас, която става популярна като участничка във „Фермата“- 2019 г., а днес е една от водещите на предаването „Гозбата на България“.

Тагове:

КОМЕНТАРИ