Boliarki2

Новосформираният отбор на ЖФК „Болярки” за момичета до 12 години още в дебюта си спечели първия турнир, в който участва. Надпреварата за Северна България бе организирана от БФС и се проведе в комплекса „Спортно Търново” с участието на четири отбора – от Русе, Варна, Градешница и Велико Търново. Дебют като треньор на тази възраст направи Станимир Стоянов.

В първия си мач „Болярки” надвиха тима на Градешница с 2:1. С две попадения Диляна Йорданова даде надеждна преднина на великотърновки, преди съперничките да върнат едно попадение. След това варненки победиха с 3:1 Русе, докато русенки биха с 1:0 Градешница.

Още по-убедителни бяха „Болярки” във втората си среща, когато сразиха Русе с 5:1. Противникът първи поведе с 0:1, но възпитаничките на Валентин Витанов и Станимир Стоянов нанизаха пет гола чрез Александра Георгиева, Симона Стоянова, Гергана Лефтерова и Диляна Йорданова (2).

Така решителен за първото място се оказа мачът срещу русенки, като на „Болярки” бе достатъчно реми или победа. Срещите се играха на терен с размери 40х20 метра, като отборите бяха съставени от по пет полеви футболистки и вратарка. Гергана Лефтерова обаче се контузи и великотърновки трябваше да играят само с четири състезателки.

Съперничките поведоха с 0:2 и изглеждаше, че ще спечелят турнира. 4 минути преди края обаче Симона Стоянова и Диляна Йорданова доведоха нещата до ценното реми 2:2.

Boliarki1

Така „Болярки” взеха първото място и купата за победителите. Диляна Йорданова пък стана голмайстор на турнира. Наградите връчваше секретарят на Аматьорската футболна лига Александър Шатровски.

„Отборът бе събран в навечерието на срещите и въпреки, имахме информация за качествата на всяко от децата и въпреки, че нямахме възможност да ги обиграем те се представиха на ниво. Отлично пази Гергана Ангелова, силно игра и Ана-Мария Цанова”, разказа старши треньорът на клуба Валенин Витанов.

Той информира, че три състезателки на клуба – Румяна Новакова, Мирела Моева и Габриела Иванова са получили повиквателни за националния отбор до 17 години. На 3 октомври заминават за Португалия, където България ще изиграе два приятелски мача.

КОМЕНТАРИ