777

Предразсъдъците са онези ограничители, които спъват прогреса във всичко, но които също така се оказват трудни за премахване. Години наред, поколение след поколение ги слуша и съзнателно или не, се води по тези „рецепти“. За да открие в един момент, че фатално се е заблуждавало. Защото любовта рецепта няма.

По отношение на любовните връзки, секса и браковете, предразсъдъците са толкова дълбоко залегнали в съзнанието на хората, че единственият начин да се отърват от тях е разтърсваща ситуация, ясно показваща, че са били на грешен път. Трябва ли да се стига дотам? Превенцията е полезно нещо, затова нека разгледаме кои са 10-те най-често срещани предразсъдъка, които не само не помагат за успех на връзките, но напълно ги унищожават.

Двамата трябва да бъдат „от една черга“

 

Вероятно сте чували до втръсване този израз. Ако единият е по-богат или по-беден от другия в чисто финансов план, рано или късно това води до разрив. Практиката обаче посочва, че предразсъдъкът очевидно не дава желан резултат. Ако беше истина и рецепта за лично щастие, нямаше да има раздели между хора, които имат идентични доходи.

Двамата трябва да не са с голяма възрастова разлика

 

Подобно на горното твърдение, и този предразсъдък е разбит на пух и прах от практиката. Има щастливо неразделни двойки, при които възрастта е без значение. И то не само сред знаменитостите!

Мъжът трябва да бъде по-голям от жената

 

Този все още ширещ се предразсъдък е съсипал не една и две истории на истинска любов, която е била насила прекъсната поради едно нещо – жената се е родила преди мъжа. Очевидно погрешно, това мнение е предизвикало множество неуспешни връзки и бракове. Опълчващите се на този предразсъдък стигат още по-далеч, като твърдят, че е по-добре жената да е по-голямата, защото: след 45 г. мъжът се уморява за правене на любов, докато в този възрастов диапазон жената е в разцвета на либидото си. И за да не стига до заместители на интимния им свят, по-добре да се заложи на естествената мъжка полова мощ…

Двамата трябва да са на близко интелектуално ниво

 

Подобно на сходството за възраст, темата за това, че партньорът трябва да поне колкото партньорката си умен и обратното, е изтъркана и зловредна. Случва се така, че „еднакво интелигентните“ често изпадат в люти спорове за умствено надмощие.

 

Мъжът трябва да доминира

 

Вероятно ви звучи дразнещо на фона на XXI век, в който жените са се доказали повече от всякога като равностойни на мъжете. За съжаление, все още се намират съветници, които поставят мъжа на първо място, а след него – жената. Едва ли има нужда от допълнителен коментар доколко това не е нито вярно, нито добре действащо.

Няма къща без комин

 

Ако няма кавга, нещо не е наред! Типичното черногледо мислене сякаш ви кара непременно да се поскарате за нещо, само и само да оправдаете, че „няма къща без комин“. В името на любовта и разбирателството, никак не е зле да пренебрегнете този предразсъдък.

Децата са най-важни

 

Когато децата се появят, животът за двама ви трябва да спре – поне според съветващите ви, че децата са най-важни, едва ли не – единственото важно нещо, едничката цел, заради която сте заедно! Сексът трябва да намалее, удоволствията – да бъдат редуцирани, за да им е удобно на децата. Всеки психолог ще обори това. Родителите трябва да останат личности, които не пренебрегват себе си и своите нужди в името на децата. Щастливи родители – щастливи деца. Толкова е просто.

Жената трябва да бъде с много роли

 

Представата за жената единствено като домакиня и секс кукла е най-малкото обидна. Докъде ще стигне двойката, ако винаги жената трябва да бъде опрощаващата, да не дава ход на лошото си настроение и винаги да бъде в услуга на мъжа? Подобен театър вреди и разрушава и двамата.

Жената трябва да бъде добра в леглото

 

И ако не е, връзката умира. С такова мислене, загнездило се в ума на мъжа, той може да се навлече беда, търсейки добрата любовница за сметка на всичко останало. Господа, сексът не е всичко и дори когато има проблеми, за тяхното решение може да подпомогнат еротични играчките от еротичен магазин за възрастни Passion.bg. Без хармонията в останалите параграфи връзката е обречена на раздяла.

Рано или късно, любовта свършва

 

Представата за любов е грешна, изхождайки от този предразсъдък. Преди всичко, нека разясним какво е любов: приятелство, уважение, страст. Ако се прибегне до самообслужване в леглото, нима всичко останало губи значение? Любовта не е само страст – последното е един от трите елемента, които съществуват винаги заедно и едновременно, за да има любов.

 

КОМЕНТАРИ