Новият шампионат на Северозападната „В“ група ще стартира на 15 август, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов. Той информира, че на този етап се очертава състав от 17 отбора.

Заявките за участие вече са започнали да идват в старата столица, като най-напред са изпратили своята от „Ботев“ (Козлодуй). Великотърновска област ще бъде представена от четири отбора – „Академик“ (Свищов), „Самоводене“, „Локомотив“ (ГО) и „Павликени“. Тепърва се очаква те да подадат заявките си за участие в първенството.

Засега подготовка е започнал само „Самоводене“, който тренира още от 21 юни и ремонтира стадиона си. Спокойна е ситуацията и в свищовския „Академик“, където подготовката трябва да стартира на 12 юли. Пълна неяснота обаче цари около участието на горнооряховския „Локомотив“ и „Павликени“, където са във финансова криза.

5 юли е датата, в която всичко трябва да се изясни, добави Георги Велинов. За понеделник в Зоналния съвет е насрочена сбирката на всички представители на клубовете и ще бъде изтеглен жребият за новото първенство. Ако участващите отбори са 17, ще има по един почиващ във всеки кръг.

Съставът на двете „А“ областни групи – Изток и Запад, ще бъде уточнен в началото на август. Според броя на отборите, подали заявки и отговарящи на изискванията за участие, ще се реши кога ще започне първенството.

Тагове: , ,

КОМЕНТАРИ