Подготовка за новото първенство започна „Локо“ (ГО). Двама са напусналите досега играчи – Димитър Димитров подсили „Самоводене“, а Пламен Иванов – „Ботев (Козлодуй). Договорени за контроли със самоводчани на 24 юли, с „Бенковски“ (Бяла) на 28-и и с „Академик“ на 31-и. Старши треньорът Назиф Кадир има няколко набелязани имена, но изчаквал гаранциите от общинското и клубното ръководство.

Първата тренировка всъщност започна доста нетрадиционно заради посещението на кмета Йордан Михтиев, предаде сайтът regnews.net. Градоначалникът се появи в 18,05 ч., шофирайки сам служебния си автомобил. Той докара на стадиона и заместника си по ТСУ Красимир Кръстев. Кметът явно се бе пообъркал, защото припряно запита изп. директор Огнян Стоянов „От колко часа е мачът?”.

Клубният шеф уточни, че всъщност поводът е стартът на предсезонната подготовка за новото първенство. Това не повлия на ентусиазма на инж. Михтиев, който взеле в съблекалнята с приповдигнато настроение.

„Идвам от лична среща с Трифон Иванов и ви нося неговите поздрави. Извинява се, че не може лично да ви посети, но ще ви помага с всички средства“, заяви кметът пред слисаните играчи, които уточниха, че Трифон е легенда не на „Локо“, а на регионалния съперник „Етър“… Инж. Михтиев не пропусна и любимата си напоследък тема за английските инвеститори и изграждането ултрамодерен спортен комплекс на мястото на сегашния стадион.

„Британецът е личен познат на сър Алекс Фъргюсън. Имаме шанса да станем един от водещите центрове за подготовка на спортни кадри, но имам много завистници, които пречат. Плаши ги рейтингът ми, който скача постоянно нагоре. Слагат ми прът в колелото, но аз няма да се откажа“, категоричен бе кметът.

Градоначалникът леко се смути от мизерните условия в събелкалнята, особено потресен бе от състоянието на санитарните помещения и банята. „О-оо, зимата става още по-забавно и интересно“, вмъкна се в разговора и капитанът Аврам Аврамов.

Й. Михтиев за пореден път увери, че стои зад идеята клубът да бъде пререгистриран като общински, с което да се регламентират ангажиментите на Общината във финансирането. Очаква се до края на седмицата „Локомотив” да получи транш от 5000 лв.

Кметът обеща, че до края на седмицата ще бъдат осигурени средства за старта на подготовката, както и за изплащане на стимулите, останали от миналото първенство. „Не е лесно, повярвайте ми. Криза е, трябва да проявявате разбиране и да стискате зъби, когато се налага. Ще си получите дължимото, което ви е обещано, не се безпокойте. От вас се иска да тренирате здраво и да биете на терена. Бийте, за да ви уважават“, завърши кметът Михтиев.

Финансовите условия остават непроменени, заяви изп. директор Огнян Стоянов. Играчите ще заработват по 100 лв. при победа у дома и по 180 лв. за успех на чужд терен до шестия кръг, после ще има нови условия в зависимост от целите. Клубният шеф уточни, че „Локо” никога не е приключвал сезон с по-малко неразплатени суми. Играчите имали да вземат по 100 лв. за победата над „Павликени” и равенството с „Локо” (Др) и ще ги получат до края на тази седмица, увери Стоянов.

Източник: www.regnews.net

Тагове:

КОМЕНТАРИ