Tomas

Великотърновски юноша вече е играч на мъжкия отбор на шампиона „Лудогорец”. Това е 16-годишният Томас Цвятков.

Четирима юноши ще получават шанс за изява в „Лудогорец” през зимната подготовка. До момента с първия тим на шампионите тренираха Кристиян Китов и Денис Цолев, а сега към тях ще се присъединят Томас Цвятков и Олег Димитров. Цвятков е роден през 1997 г., а Димитров е с година по-голям. И двамата са полузащитници. Разградчани се събират за първа тренировка на 6 януари, а след това ще се подготвят в Анталия и Испания.

Томас Цвятков е роден във Велико Търново и бе част от детския отбор на „Етър 1924”. Негови треньори бяха Ивелин Младенов, а после Николай Катъров. През 2009 година „Велико Търново спорт” писа за него, след като Томас бе избран за един от 22-ата най-перспективни футболисти в България.

http://sport-vt.com/tomas-tsvyatkov-ot-etar-do-arsenal.html

Не след дълго Томас Цвятков обаче премина във футболната академия на „Литекс”, като стигна и до юношеския национален отбор на България, за който през изминалата есен участва в европейските квалификации. Сега кариерата му е на път да продължи в първия отбор на „Лудогорец”.

Дано сега, когато се обръща повече внимание на футболната академия на „Етър”, дойде ден, в който талантите на Велико Търново няма от ранна възраст да бъдат измъквани от академиите на т.н. „грандове”.

КОМЕНТАРИ