IMG_4655 copy copy

Възстановителна тренировка с „Етър” направи Валери Божинов ден след победата на своя отбор „Левски” с 2:0 над „Локомотив” в Пловдив. Той се завърна след контузия в състава на „сините” и отбеляза първия гол за победата, а след срещата бе определен за играч на мача в анкетата на news7.bg.

От Пловдив Валери Божинов се прибра за кратко във Велико Търново и днес от 10 ч. се включи във възстановителната тренировка на етърци, чийто треньор е неговият втори баща Сашо Ангелов. Божинов излезе на стадион „Ивайло” с виолетов екип с №9 и въртя обиколки заедно с играчите на „Етър”, а следобяд се прибира в София, за да продължи подготовката си със „сините”.

Любопитното е, че последният български отбор, в който е играл Божинов, преди да дойде в „Левски”, е именно „Етър”. През далечната 1999 г. той е едва на 13 години, когато през пролетния полусезон играе в детския тим на „виолетовите”. Оттук заминава за Малта със семейството си, където е забелязан от „Лече” и тръгва към големия футбол.

Очаквайте интервюто, което Божинов даде днес за “Велико Търново спорт”, и в което говори за очакванията си с “Левски” и какво мисли за “Етър”!

 

IMG2_0001 copy copy - Copy

Божинов (вторият отляво) с екипа на “Етър” през 1999 г. Най-вдясно е тогавашният и настоящ капитан на “виолетовите” Росен Ванков.

Вижте видео, в което Божинов точно преди 15 години (на 25 март 1999 г.) бележи с виолетовия екип гол на “Литекс” (на записа – на 1.50 мин.).

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ