Печикамъков (вдясно) пак замени Шейлата.

В закъсалия на 12-ото място във „В” група горнооряховски „Локомотив” има треньорска рокада, като отново бяха „завъртени” двете познати имена. На 16 април м.г. на мястото на Димитър Печикамъков бе назначен Назиф Кадир – Шейлата. Днес след незадоволителното представяне през изминалото първенство Назиф Кадир бе сменен, а името на новия треньор е…Димитър Печикамъков.

С Шейлата си тръгна и помощникът му Румен Иванов, а асистент  в щаба  на Печикамъков ще бъде бившият капитан Аврам Аврамов. Само преди седмица Аврамов остро разкритикува работата на Кадир и  намекна, че полезният ход пред ръководството е връщането на рекордьора по участия с „черно-белия” екип.  Бившият капитан е категоричен в решението си да окачи обувките на пирона и да се отдаде на треньорската работа. Връщането на Печикамъков едва ли може да изненада някого.

Той е един от малкото в града, притежаващ необходимия лиценз за треньор на отбор от първенството на Северозападната „В” група. Нееднократно  Печикамъков е показвал умението си да създава колектив от скромни момчета, израснали в горнооряховската школа.

„Първо се надяваме, че Митко ще нормализира обстановката в съблекалнята. Осъзнаваме, че при последния му престой го бяхме натоварили с твърде високи очаквания и бяхме надценили реалните възможности на отбора. Митко е човек, чието сърце принадлежи на „Локомотив”. Не беше трудно да го убедим да поеме отбора. Аз лично му поднесох извиненията си, ако по някакъв начин сме го накарали да се почувства недооценен. Не сме говорили за конкретни цели, но вярваме, че с няколко попълнения „Локо” (ГО) ще бъде в първата петица”, коментира изп. директор Огнян Стоянов.

Димитър Печикамъков ще събере отбора за първа тренировка на 11 юли. Твърде е възможно на градския стадион в Горна Оряховица да се завърне Димитър Димитров-Херо. Вече е проведен разговор с по-малкия син на Бончо Генчев – Явор, който през последната година бе футболист на „Етър”.

“Разговаряхме с ръководството и се разделихме по нормален начин. Благодарен съм им за това, че се стараха да осигуряват отбора с необходимото за подготовка. Така или иначе аз нямаше да остана повече в клуба, тъй като исках да въведа професионален начин на работа, но явно в аматьорския футбол нещата стоят по друг начин. Основният проблем дойде от някои по стари  футболисти, като Аврам Аврамов, Игор Бакьов и Пламен Иванов, които цял живот са в “Локомотив” и искат да си я карат по свой си начин.  Те от самото начало не ме приеха, защото исках да се тренира здраво, говореха зад гърба ми на ръководството и на останалите футболисти и ги настройваха срещу мен. Моята лична цел бе да завършим в първата осмица и да наложа няколко млади момчета от школата. За съжаление не го постигнахме и 12-ото място не отговаря на възможностите на отбора. Що се отнася до второто мисля, че успях да дам път на 3- 4 момчета, които се представиха на добро ниво, получавайки шанс за изява”, каза вече бившият наставник на “железничарите” Назиф Кадир – Шейлата.

Тагове:

КОМЕНТАРИ