20251053_1639982412692941_1123166185_o

Нападателят Тихомир Кънев подписа договор с новака във Втора лига „Литекс“. Опитният нападател вече е в Ловеч, където избра да продължи кариерата си след раздялата с „Етър“.

31-годишният Кънев водеше подготовка със „Севлиево“, но е получил оферта от „оранжевите“ и я е приел без колебание. Треньорът Живко Желев се надява с опита си голмайсторът да помогне на тима му в шампионата на Втора лига.

Кънев е 12-ото попълнение на „Литекс“ това лято. Преди дни в Ловеч акостира още един нападател – разделилият се със „Септември“ (София) Костадин Аджов. Преди това ловчанлии подписаха с други опитни състезатели от Първа лига – Ивайло Раденцов от Дунав и Николай Христов от Локомотив (Горна Оряховица), както и с Христо Кирев от Оборище (Панагюрище).

От самото начало на предсезонната подготовка пък в Ловеч акостираха  Петър Петров, Мартин Симеонов, Иван Турицов, Добромир Бонев и Георги Търтов, станали шампиони с ЦСКА в Елитната юношеска група до 19 години. Другите нови са Емил Петров, играл за последно в „Спартак“ (Плевен) и Светослав Читаков, идващ от „Оборище“ (Панагюрище).

КОМЕНТАРИ